15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLobby pentru transformarea PPCD in PNTCD

Lobby pentru transformarea PPCD in PNTCD

O serie de vechi lideri taranisti cer convocarea congresului pentru anularea schimbarii de denumire a partidului in PPCD si revenirea la PNTCD. Grupul national taranist condus de Lucian Orasel, fost senator de limba romana al statului New York, convoaca Adunarea Generala a membrilor PNTCD. Initiativa este sustinuta si de clujeni cum ar fi Bogdan Cerghizan, fost presedinte al filialei din acest judet a partidului si fost prefect. “Cred ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat este un nume onorabil, un adevarat brand si nu trebuia schimbat de catre conducerea actuala. Normal e sa ne numim PNTCD. Nu avem de ce sa ne rusinam de acest nume”, a spus Cerghizan.
“Instantele judecatoresti au respins solicitarea inregistrarii schimbarii numelui PNTCD in PPCD si modificarea statutului partidului. Astfel, orice convocare in baza statutului Partidului Popular Crestin Democrat – care a fost respins la inregistrare – este nula, si orice hotarari luate in numele PPCD sunt nule si neavenite”, a afirmat, la randul sau, Orasel.
Prin urmare, convocarea congresului se face in conformitate cu statutul formatiunii politice ramas in vigoare si confirmat de Justitie. Fostul senator a lansat acuzatii dure si la adresa actualei conduceri a partidului. “PPCD-ul exista numai in mintea initiatorilor”, a mai afirmat Orasel.
In cererea de convocare a congresului se mai arata ca “noul PPCD format numai pe hartie, s-a indepartat din capul locului de principiile crestin-democrate si s-a apropiat din ce in ce mai mult de popularii europeni. Tratativele PPCD sunt directionate catre o infratire cu Partidul Democrat din Romania”. Orasel face si o analiza a situatiei politice actuale. “Alianta PNL-PD incepe sa comita greseli mai mari decat ale CDR”, mai sustine acesta.
In luna februarie PNTCD si Uniunea pentru Reconstructia Romaniei au fuzionat sub o noua titulatura – PPCD (PNTCD), adica Partidul Popular Crestin Democrat, al carui presedinte este primarul din Timisoara, Gheorghe Ciudandu.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă