Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mititeii si berica ne alunga noua frica

Bere, mititei si lautari, acestea sunt coordonatele unui superb mijloc de vara in judetul Sibiu. Toata lumea rade, canta si danseaza, pe la tot felul de festivaluri campenesti, iar partea buna, pentru guvernanti, este aceea ca rotunjirea ...

Rl online 0 comentarii

Bere, mititei si lautari, acestea sunt coordonatele unui superb mijloc de vara in judetul Sibiu. Toata lumea rade, canta si danseaza, pe la tot felul de festivaluri campenesti, iar partea buna, pentru guvernanti, este aceea ca rotunjirea preturilor data de denominarea leului si anuntatele cresteri in lei noi la apa, lumina si gaz vor trece mai usor peste sibienii (romanii) fericiti si cu burta plina.
A venit sarbatoarea sanzienelor, marginenii din Sadu, hop, au pus imediat de o agapa campeneasca frumos si comunist intitulata "Sadule, gradina mandra". Acum, e drept, sadenii au destule motive de lauda. Sunt singurii carora satelitul le stinge si le aprinde lumina in sat si tot singurii sibieni care, iesiti duminica la poarta casei, au sansa sa se salute cu toata stabarimea Sibiului.
Chiar si directorii cu staif ai "Romgaz" au gasit de cuviinta sa ia ceva pamant la Sadu si sa incropeasca acolo ba cate o viluta, ba cate o cabana de vanatoare mai acatarii. Ce sa faca si oamenii acestia cu banii ca oricum vine denominarea peste ei. Oameni mandri, nici marginenii din Gura Raului nu se puteau lasa mai prejos. Aicea, oamenii au renuntat sa mai faca rachiu din bujorii de munce, altfel floricele suave declarate de mult un fel de monumente ale naturii si ca sa nu piarda ocazia de a petrece, au infiintat si ei un festival local tot comunist intitulat "Festivalul bujorului de la Gura Raului".
Ei, nimic de zis, ca doar si gurenii sunt oameni muncitori si, ca toti muncitorii carora democratia le-a luat "23 augustul" de la gura, fac si ei petrecere din ce se poate. Partea faina, ca intre ardeleni ce suntem, e ca sarabanda ocaziilor de gratarel nu se termina aici, ci va continua toata vara. Cam in acelasi timp, mediesenii au pradaluit gradarele cu mititei si ciolane cu iz medieval, de o asemenea fanfaronada se pregatesc si sibienii lui Giovannis, iar salistenii merg cu pasul intins inspre a doua editie a festivalului "tuica si branza".
Pana si triburile de mestesugari tigani au avut parte, in Dumbrava Sibiului de micul festival al "mestesugarilor rromi", pe unde vedete ale creatiei artizanale tiganesti au fost cazanele de fiert rachiu, instrumente ilegale, bune la casa omului, dar total urmarite de legile UE. Dar ce, breh, in afara de domnul Scheele, avem noi ceva in comun cu UE?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...