11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMonumentele funerare ale soldatilor rusi vor fi refacute la Arad

Monumentele funerare ale soldatilor rusi vor fi refacute la Arad

Sute de monumente funerare care apartin soldatilor rusi morti in al doilea razboi mondial, amplasate in Cimitirul “Pomenirea” din municipiul Arad, au fost refacute in totalitate. Ele au fost reamenajate la cererea Ambasadei acestei tari de la Bucuresti.
Lucrarile de refacere a monumentelor funerare au inceput in urma cu o luna si sunt aproape de finalizare.
In acest sens, o comisie a Ambasadei Rusiei se va deplasa la Arad pentru a verifica modul in care au fost executate lucrarile.
Totodata, autoritatile locale din Arad au promis ca vor cauta fonduri si pentru renovarea mormintelor care apartin eroilor romani cazuti pe front.
Pentru acest lucru, Primaria vrea sa obtina fonduri de la Ministerul Culturii. Dar, pana atunci administratia va aloca bani de la bugetul local pentru ingrijirea mormintelor.
In Cimitirul “Pomenirea” au fost inhumati peste 1.000 de militari romani si rusi, care au murit in luptele din cel de-al doilea razboi mondial.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă