13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNoua echipa de fotbal din Alba Iulia, "nasita" de Dinamo

Noua echipa de fotbal din Alba Iulia, “nasita” de Dinamo

Autoritatile din Alba pun la punct in aceste zile un plan de infiintare a unei noi echipe de fotbal, care ar urma sa activeze din sezonul urmator in Divizia “B”. Acest lucru se poate realiza prin mutarea echipei “Dinamo II” la Alba Iulia, asa cum doresc oficialii de la FC “Dinamo” si reprezentantii administratiei locale.
Presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, a declarat ca se urmareste infiintarea unei societati comerciale pe actiuni la care institutia pe care o conduce alaturi de Consiliul Local Alba Iulia si investitori din judet sa detina pachetul majoritar, iar FC “Dinamo” pe cel minoritar. Noua echipa ar urma sa fie pusa sub comanda tehnica a lui Cornel Talnar, iar conducerea administrativa ar fi decisa la nivel local.
Reprezentantii CJ au spus ca “Dinamo II” va fi redenumita cel mai probabil FCM “Unirea”. Proiectul a fost discutat in linii mari de catre Cristi Borcea si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Dupa ce initial cazusera de acord, ulterior Borcea a anuntat ca s-a razgandit si ca renunta sa mai transfere “satelitul” echipei “Dinamo” la Alba Iulia, din cauza speculatiilor din presa, potrivit carora el ar dori sa-si extinda afacerile personale in judet.
Cu toate acestea, reprezentantii CJ au declarat ieri ca proiectul ramane in picioare.
In aceste conditii, dupa doi ani petrecuti in Divizia “A”, echipa de fotbal FC “Apulum Unirea” din Alba Iulia va ramane fara sprijinul autoritatilor locale si probabil va disparea odata cu datoriile de zeci de miliarde de lei.
Diferenta dintre actuala echipa si cea proiectata va fi aceea ca noua structura va fi constituita pe baza unei societati comerciale si, cel putin teoretic, modul de cheltuire a banilor va fi ceva mai transparent.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă