8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPartidele din Arad, lovite de criza sediilor

Partidele din Arad, lovite de criza sediilor

Mai multe formatiuni politice din Arad risca sa ramana fara actualele sedii, deoarece spatiile in care functioneaza in prezent au fost revendicate si castigate in instanta de fostii proprietari. De asemenea, societatea care administreaza spatiile comerciale din municipiul resedinta de judet nu a mai reinnoit contractele de inchiriere cu cateva partide pentru spatiile pe care le ocupa acestea acum.
In plus, nici conducerea Consiliul Judetean nu s-a aratat dispusa sa prelungeasca contractul de inchiriere pentru spatiul detinut de PPCD. Astfel, organizatia judeteana a acestui partid risca sa ramana fara sediul de pe bulevardul Revolutiei nr. 84. In acest sens, in sedinta consilierilor judeteni, desfasurata la inceputul saptamanii, s-a hotarat inca o data somarea PPCD sa paraseasca imobilul. Alesii si-au motivat gestul deoarece se confrunta cu o criza de spatii, iar in locul popularilor aradeni ar urma sa fie mutata o institutie subordonata CJ.
Presedintele filialei crestin-democratilor, avocatul Alin Gherga, a spus ca nu a primit inca nici o somatie pentru a parasi sediul, dar va actiona in instanta Consiliul Judetean in cazul in care se va solicita evacuarea.
Pentru ca spatiul in care isi deruleaza activitatea in prezent organizatia judeteana a UDMR a fost castigat in instanta de fostii proprietari, partidul va trebui sa solicite Primariei acordarea unui alt sediu. Deja, jumatate din cladire a fost retrocedata unuia dintre proprietari. De asemenea, saptamana trecuta, Curtea de Apel Timisoara a respins apelurile Primariei Arad si a Uniunii, magistratii hotarand retrocedarea celeilalte jumatati a imobilului celuilalt proprietar, Florentin Vartaci.
De mentionat ca in acest spatiu isi desfasoara activitatea mai multe organizatii non-guvernamentale. Liderul filialei UDMR, deputatul Kiraly Andras, a declarat ca va solicita administratiei locale un spatiu in care formatiunea pe care o conduce sa se mute, impreuna cu ONG-urile.

PRM, ramas fara sediu din cauza intereselor Primariei

Recent, si PRM Arad a ramas fara locatie, dupa ce SC “Recons” SA, care administreaza spatiile locative din municipiu, a sigilat sediul. Actuala conducere interimara a organizatiei sustine ca in acest caz a fost o intelegere facuta intre demisionarii care s-au alaturat formatiunii conduse de Corneliu Ciontu si administratia municipiului. Astfel, contractul de inchiriere dintre “Recons” si PRM nu a mai fost prelungit, deoarece, au spus liderii filialei partidului, spatiul este dorit de Primarie, fiind situat intr-o zona centrala. In aceste conditii, peremistii au spus ca vor solicita municipalitatii un spatiu similar, situat, de asemenea, tot in centrul orasului.
Demisionarii din PRM sunt si ei, deocamdata, fara un spatiu in care sa-si desfasoare activitatea. In acest sens, ei asteapta de la Primarie atribuirea unui spatiu. Deocamdata, pana la rezolvarea problemei, cei din Partidul Popular se folosesc de biroul parlamentar al deputatului Bogdan Cantaragiu, demisionat si el din partidul lui Vadim.

PD cu un picior in strada

Nici membrii PD Arad nu pot sta linistiti in actualul sediu. Deja, SC “Recons” a transferat catre Prefectura toate spatiile din Palatul Cenad, unde isi desfasoara activitatea democratii. In plus, mai multe spatii din acest imobil sunt revendicate in instanta de fostii proprietari.
In cazul in care PD va fi obligat sa paraseasca spatiul, solutia salvatoare este PUNR, partid cu care a fuzionat inainte de alegerile generale. In aceste conditii, spatiul situat deasupra sediului organizatiei judetene a PSD, va fi ocupat de democrati, in cazul in care vor fi evacuati din locatia actuala.
In timp ce unele partide risca sa-si piarda sediile, altele nu au primit inca un spatiu in care sa functioneze. Presedintele filialei Partidului Alianta Socialista (PAS), Mihai Lelik, il acuza pe primarul municipiului, Gheorghe Falca, pentru ca formatiunea pe care o conduce nu a primit nici acum sediu. “Domnul Falca a semnat ca primar o adresa prin care ni se raspunde ca nu sunt spatii. Nu difera nici macar o virgula fata de raspunsul pe care l-am primit de la Dorel Popa (primar al orasului intre 2000-2004 – n.r.), lucru care ma face sa cred ca Falca nici macar nu a verificat ce semneaza”, a declarat Lelik.
Liderul PAS a fost in audienta si la prefect, caruia i-a inmanat un memoriu, solicitandu-i sa verifice veridicitatea celor afirmate in raspunsul primit de la Primarie. El a adaugat a spus ca va sesiza Parlamentul Europei, prin intermediul europarlamentarilor care fac parte din Partidul Stanga Europeana, despre situatia creata la Arad.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă