16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPC, la un pas de a ramane fara reprezentant in CJ Timis

PC, la un pas de a ramane fara reprezentant in CJ Timis

Vicepresedintele filialei din Timis a PC, Bogdan Ghelbere, care este si singurul consilier judetean al acestei formatiuni politice, se pregateste sa isi dea demisia din partid, dupa nici un an si jumatate de cand a semnat adeziunea. Actul nu a fost semnat inca oficial, dar membrul CJ a afirmat ca o va discuta in aceasta dimineata cu lidera organizatiei judetene, Maria Grapini.
Prima optiune politica a consilierului este PD, partid unde ar putea fi urmat chiar de fostul presedinte al filialei PSD, Dan Ioan Sipos.
Bogdan Ghelbere: “Nu cred ca voi mai prinde vreun loc pe liste la urmatoarele alegeri, dar imi asum acest risc. Oricum, nu vreau sa ajung sef la vreun serviciu descentralizat pentru ca am fost toata viata om de afaceri si nu m-as descurca cu administratia”

Decizie aproape luata

“Motivele le voi discuta cu doamna presedinte, dar pot sa spun ca ma gandesc la varianta aceasta de aproape o luna. Au fost anumiti factori care nu mi-au picat bine. Nu pot face ce mi-am propus in acest partid”, a declarat consilierul judetean. Bogdan Ghelbere recunoaste in parte si zvonurile ca ar dori sa intre in Partidul Democrat.
“M-au ofertat toate partidele, cu promisiuni mari. Singurii care nu mi-au propus nimic sunt cei de la PD. Zvonul este si adevarat si neadevarat. Prima mea optiune ar fi, intr-adevar, organizatia democratilor”, a spus alesul judetean. El a mai afirmat ca ar alege sa fie membru al acestui partid, chiar daca este convins ca va fi sfarsitul carierei sale politice.
Lidera filialei Partidului Conservator, Maria Grapini, a declarat, insa, ca nu stia despre decizia consilierului, dar crede ca acesta nu ar avea motive sa isi dea demisia pentru ca nu au avut divergente de nici un fel.

PSD-PD, via PC

Cariera politica a lui Bogdan Ghelbere a inceput cu PSD, pe listele caruia a si fost ales consilier judetean. In februarie 2004, el a parasit partidul pentru a se inscrie in fostul PUR, miscare facuta in aceeasi zi si de fostul presedinte al Consiliului Judetean, social-democratul Dan Ioan Sipos.
Bursa zvonurilor din municipiul de pe Bega da drept sigura si inscrierea lui Sipos in PD, in conditiile in care cei doi sunt colaboratori apropiati, iar formatiunea condusa de Emil Boc este in cautare de nume cu rezonanta pentru a deveni forta politica numarul 1 a judetului.
Tandemul Dan Ioan Sipos (fost presedinte al filialei social-democratilor, considerat fost baron local) – Constantin Ostaficiuc (actualul presedinte al CJ si presedinte executiv al organizatiei judetene a PD) au impartit nu doar patru ani in conducerea administratiei timisene, cu Ostaficiuc pe postul de vicepresedinte, dar si casele de vacanta de pe malul lacului Surduc, astfel ca “lovitura” politica nu este exclusa.
Bogdan Ghelbere a spus ca nu stie sa fie si alti membri ai PC care sa paraseasca partidul alaturi de el, in timp ce Sipos sustine ca “deocamdata” nu mai vrea sa se implice in viata politica. Plecarea acestuia din urma din PSD a fost catalogata, la vremea respectiva, ca fiind “potrivita”, chiar de presedintele organizatiei judetene, senatorul Ilie Sarbu.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă