21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPD Bihor cere demisia "pesedistei notorii" de la Protectia Consumatorului

PD Bihor cere demisia “pesedistei notorii” de la Protectia Consumatorului

Vicepresedintele PD Bihor, Mircea Matei, continua ofensiva impotriva directorilor din institutiile descentralizate care fac parte din PSD sau sunt apropiati ai acestui partid. “Azi este ziua doamnei Cristiana Bigan de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC). Nu este ziua ei de nastere, ci ziua in care ii cerem sa demisioneze de la conducerea institutiei”, a declarat Matei. In momentul in care a fost contactata, Cristiana Bigan a afirmat ca isi va da demisia din functie, refuzand sa faca alte comentarii.
Liderul democrat a afirmat ca intrucat Cristiana Bigan este o “pesedista notorie” nu mai are ce cauta in fruntea Oficiului. El sustine ca activitatea OJPC a fost dictata de PSD pe vremea cand acestia erau la putere.
“Controalele care erau facute de aceasta institutie erau dictate de partid. Asa ceva nu se mai poate. Mai mult, acum de cate ori venea vorba despre schimbarile din institutiile publice, doamna Bigan iesea in presa cu tot felul de controale ample, ca sa vedem ce activitate bogata are institutia”, a adaugat Matei. Potrivit acestuia, noua Putere nu poate sa isi puna in aplicare programele de guvernare cu directori ai PSD in fruntea institutiilor. Fotoliul de sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor a revenit UDMR, in urma negocierilor dintre partidele din coalitia guvernamentala. Pana acum nu s-a facut nici o schimbare in cadrul institutiei. Mai mult, Cristiana Bigan sustine ca ar avea sprijinul reprezentantilor Uniunii, care ar fi spus ca deocamdata nu vor sa o schimbe, doar in cazul in care vor avea un om pregatit pentru acest lucru.
Pe de alta parte insa, Mircea Matei a mentionat ca nu stie nimic despre sprijinul pe care actualul director sustine ca l-ar avea din partea UDMR. “In sedintele saptamanale pe care le avem in coalitie nu s-a spus nimic despre sprijinul pe care i l-ar fi acordat UDMR-ul. Este cert doar faptul ca in cazul in care un partid acorda sprijinul unui director trebuie sa isi asume responsabilitatea”, a mai afirmat liderul PD.
Nu este prima data cand Matei cere directorilor PSD sa isi dea demisia din functiile de conducere a institutiilor descentralizate pentru a lasa locul oamenilor coalitiei de guvernamant, pe motiv ca pentru a pune in aplicare programul Guvernului au nevoie de oamenii lor in fruntea institutiilor publice.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă