12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPescuitul cu arbaleta - marea durere a constantenilor!

Pescuitul cu arbaleta – marea durere a constantenilor!

Deputatul de Constanta Laurentiu Mironescu a sustinut o conferinta de presa. Ar fi putut sa nu o faca, deoarece informatiile pe care doreste sa le transmita sunt redate, ad literam, in unele ziare locale. Cu toate acestea, la respectiva conferinta de presa, deputatul, care candideaza la sefia organizatiei judetene a Partidului Democrat, a precizat care sunt initiativele legislative demarate in Parlament. Cu toate ca pentru unii se prezinta ca un adevarat filosof al portului Constanta, fostul director al CNAPMC nu a propus nici o lege care sa eficientizeze activitatea acestei institutii a statului.
Laurentiu Mironescu a precizat ca a propus o serie de amendamente aduse unei legi cu referire la legitimitatea pescuitului in apele Marii Negre, deoarece exista pescari sportivi care s-au declarat nemultumiti de interpretarea legislativa data de Ministerul Agriculturii, prin care se interzice pescuitul cu arbaleta si cu alte obiecte ascutite, sport la mare moda si benefic din punct de vedere financiar pentru alte tari din jurul Marii Mediterane, unde este legal. “Noi am facut fundamentarea documentarii. Momentan suntem la stadiul de asteptare a unui raspuns”, a precizat deputatul democrat. In cazul in care amendamentul va fi admis, pescarii sportivi din Constanta si nu numai vor putea practica asa-zisul pescuit “subacvatic”.
Deputatul a mai spus ca se va depune la Senat initiativa legislativa privind exonerarea de la taxa de drum a combustibililor folositi pentru incalzire.
“Sunt propunerile mele personale. Ministerele au raspuns intr-un mod mai mult sau mai putin favorabil acestor propuneri”, a mai precizat Laurentiu Mironescu.

Initiative medicale

Membru in comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor, deputatul Mironescu mai figureaza, in statisticile institutiei, cu propuneri legislative legate de… organizarea si finantarea rezidentiatului, autorizarea lucrarilor in constructii si de infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie Constanta. Din pacate insa pentru locuitorii Constantei, nu exista propuneri concrete care sa duca la cresterea nivelului de trai al cetatenilor. Pescuitul cu arbaleta poate fi o indeletnicire pentru oamenii cu multi bani sau pentru turistii straini, dar nu este o sursa constanta de venituri la bugetul local. Daca vrea sa ajute cu adevarat industria locala, deputatul PD, alaturi de ceilalti deputati ai Constantei, s-ar putea lupta pentru proiectele promovate de administratia locala, chiar daca aceasta sta sub semnul trandafirilor.

Dilema lui Mircea Banias

In ceea ce priveste CNAPMC, Laurentiu Mironescu are sansa sa fie seful, pe linie politica, al lui Mircea Banias, deoarece acesta din urma candideaza pentru functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PD. Va afecta aceasta subordonare activitatea Administratiei Portuare? Va ramane Mircea Banias fidel convingerilor sale, care spun ca nu accepta ca terte persoane, nici macar Laurentiu Mironescu, sa intervina in actul decizional al CNAPMC? Ramane de vazut.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă