10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 100 de somatii pentru administratori si presedinti de bloc

Peste 100 de somatii pentru administratori si presedinti de bloc

Peste 100 de presedinti si administratori de bloc au primit somatii pentru intrarea in legalitate din partea Biroului Relatii cu Asociatiile de Proprietari din Primaria sectorului 3. Edilii au efectuat controale pentru a-i identifica pe administratorii care nu detin diploma de atestare pe post si pentru a depista neregulile in organizarea asociatiilor de locatari sau in modul de calcul al cheltuielilor de intretinere.
Administratorilor asociatiilor de locatari li s-a pus in vedere ca este necesar sa se reorganizeze in asociatii de proprietari, dobandind astfel personalitate juridica. Nerespectarea acestei masuri va fi sanctionata cu amenda contraventionala ce ajunge pana la 1.000 de lei noi.
Potrivit Legii nr. 163/2005 a Codului Fiscal, care a intrat in vigoare pe 4 iunie a.c., asociatiile de locatari care nu s-au reorganizat inca in asociatii de proprietari nu vor mai putea sa deruleze operatiuni financiar-bancare (plati de facturi catre furnizori, operatiuni curente, deschideri de conturi).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă