8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPNL Alba a sarbatorit divortul de PD

PNL Alba a sarbatorit divortul de PD

PNL Alba a sarbatorit cu sampanie si pizza inaugurarea conferintelor de presa separate de cele ale PD. Liderii liberali au anuntat ca intalnirile cu presa vor avea loc saptamanal, vinerea, la “concurenta” cu cele ale democratilor. De fapt, de luni de zile, la intalnirile cu reprezentantii mass-media ale Aliantei “D.A.”, tinute la sediul PD, erau prezenti doar democratii. Ieri, membrii celor doua partide s-au intalnit cu jurnalistii separat, de la ora 10.00 si respectiv 11.00.

Democratii, deranjati de initiativa liberalilor

Democratii din Alba s-au aratat a fi foarte deranjati de initiativa liberalilor de a organiza o conferinta de presa separata. Presedintele Consiliului Judetean, totodata vicepresedinte al filialei PD, Ion Dumitrel, a spus ca de saptamana viitoare va da jos de pe perete bannerul inscriptionat cu simbolurile Aliantei si il va pune pe cel al democratilor. El a spus ca nu a stiut de intentia liberalilor si a intentionat sa organizeze o conferinta de presa la sediul CJ, dar i s-a spus ca se suprapune cu cea a PNL. “Eu nu cred ca avem nevoie de conferinte de presa separate pentru a iesi in evidenta. O actiune comuna ar fi mult mai benefica”, a declarat Dumitrel.
Colegul sau de partid, senatorul PD Alexandru Peres, a fost, insa, si mai explicit. El a recunoscut existenta unei crize majore la nivelul Aliantei “D.A.” din judet, care ar trebui, in opinia sa, “dezamorsata”. Parlamentarul a reprosat colegilor de Alianta faptul ca nu mai functioneaza organismele de coordonare ale formatiunii la nivel judetean.
“E un lucru jenant, dar deja nu mai putem, trebuie sa dam si presei ca noi nu suntem vinovati de modul cum functioneaza Consiliul Judetean de Coordonare a Aliantei”, a spus Peres. Acesta a adaugat ca respectivul organism nu mai functioneaza din cauza orgoliilor dintre liderii politici si a lipsei din judet a presedintelui filialei PNL, Teodor Atanasiu, si a vorbit chiar de “actiuni individualiste” ale acestui partid.
In plus, senatorul a recunoscut ca pana acum, la intrebarile ziaristilor cu privire la motivele pentru care liberalii lipseau de la conferintele de la sediul PD (unde era si sediul oficial al Aliantei), liderii democrati erau nevoiti “sa o scalde”.

Liberalii zic ca au si ei ceva de spus

De cealalta parte, liberalii au apreciat ca decizia privind organizarea separata a intalnirilor cu ziaristii a fost determinata de faptul ca liderii partidului nu apuca sa-si exprime proiectele in cadrul unor conferinte lungi impreuna cu PD. “Sunt evenimente de interes public care trebuie aduse la cunostinta cetatenilor. Sunt intalniri pe care le consideram foarte utile. Avem un deputat, care, in general, va fi prezent conferinte, dar si reprezentanti in organismele guvernamentale care vor avea ceva de spus”, a declarat vicepresedintele organizatiei judetene a PNL, Simion Cretu, care, in lipsa presedintelui Teodor Atanasiu (ministrul Apararii Nationale) conduce sedintele Biroului Executiv.
“Suntem totusi doua partide in Alianta. Avem o serie de membri care ocupa diferite demnitati si consideram ca ceea ce fac este foarte important sa se spuna. Sunt si o serie de actiuni care nu sunt cunoscute. O sa participam in continuare la sedintele Consiliului Judetean de Coordonare, unde se iau decizii comune”, a mai spus vicepresedintele Cretu, incercand sa infirme o delimitare a liberalilor de actiunile liderilor PD.
Deputatul Tiberiu Barbuletiu a spus, la randul sau, ca unul dintre motive este si faptul ca organizarea unor conferinte comune ar dura foarte mult. “Nu putem sa stam 7-8 oameni si sa facem o conferinta maraton. Avem parlamentar, prefect, vicepresedinti de Consiliu Judetean, care au ceva de spus. Am vorbit si cu alti colegi care mi-au spus ca in fiecare judet conferintele de presa se tin separat”, a declarat parlamentarul.
Prefectul Cosmin Covaciu (PNL) a continuat sa-l atace pe Ion Dumitrel pe care l-a acuzat de dezinformare. “Declaratia presedintelui CJ, potrivit careia alocarea banilor pentru inlaturarea efectelor inundatiilor a intarziat din cauza mea, este eronata. Banii trebuiau intai aprobati de Comisia Judeteana pentru Situatii de Urgenta. Fara un raport aprobat de comisie, banii nu puteau fi alocati”, a afirmat Covaciu.
Disensiunile cele mai grave se inregistreaza intre prefect si presedintele Dumitrel, intre cei doi derulandu-se mai multe conflicte avand la baza viziunile diferite asupra unor proiecte care necesitau colaborarea dintre Prefectura si Consiliul Judetean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă