7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPosta redactiei

Posta redactiei

Recuperarea metalelor pretioase
Intrebarea doamnei Tinca Iorga se referea la termenul pana la care pot fi depuse cererile pentru recuperarea metalelor pretioase ce i-au fost confiscate de regimul comunist.
Persoanele carora li s-au respins actiunile judecatoresti referitoare la recuperarea bunurilor confiscate, ramase definitive si irevocabile, pot introduce actiuni in baza Legii 591 privind regimul metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase, publicata in M.O. nr. 1224 din 20.12.2004. Actiunea poate fi deschisa la judecatoria pe raza careia locuiti pana la data de 31 decembrie 2006.

Sporuri cu caracter permanent
Cum se pot dovedi sporurile cu caracter permanent pentru a fi valorificate la recalcularea pensiei, ne intreaba d-na Pulina Stan.
Sporurile cu caracter permanent care pot fi valorificate la recalcularea drepturilor de pensie conform H.G. nr. 1550/2004, se pot dovedi prin inscrisurile din carnetul de munca sau prin adeverintele completate potrivit legii de catre angajatori. Aceste adeverinte trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente: denumirea unitatii; perioada in care s-a lucrat, cu indicarea datei de incepere si incetare a raportului de munca; functia, meseria sau specialitatea exercitata; denumirea sporurilor, procentul sau suma acordata; perioada in care a primit sporul si temeiul legal in baza caruia s-a acordat. Adeverintele vor purta numar, data eliberarii, stampila unitatii, precum si semnatura celui care angajeaza unitatea sau a persoanei delegate in acest sens de conducerea unitatii. In situatia in care salariile nu pot fi dovedite prin inscrisuri, legea prevede ca, pentru perioadele respective, in comparatie cu salariul mediu anual, se va folosi, in mod automat, salariul minim pe economie.

Despagubiri privind veteranii de razboi
Urmare a memoriului adresat ziarului nostru, prin care dl Gh. Neagoe solicita sprijin in vederea trecerii tatalui sau pe anexa despagubirilor potrivit Legii 44/1996, republicata privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor de razboi, Prefectura Judetului Arges ne face cunoscut urmatoarele: Potrivit Normelor metodologice de aplicare a art. 13 alin (3) si (4) din Legea 44/1994 aprobate prin H.G. 4217 din 14 oct. 2003 tatal dumneavoastra indeplineste conditiile cerute de art. 13 alin. 1 lit. “a” si “b” pentru acordarea de despagubiri. Din analiza efectuata s-a constatat faptul ca cererea a fost validata pe anexa 28 pozitia 10 prin Hotararea nr. 1742/3.02.2005 pentru acordarea de despagubiri pentru 1,00 ha teren agricol ce nu a putut fi atribuit fizic. In momentul cand Prefectura Arges va primi de la Guvern bani pentru achitarea contravalorii de 15.000.000 lei, va va face cunoscuta data cand trebuie sa va prezentanti pentru ridicarea banilor.

Control la bugetul Asociatiei de locatari
De aproape trei luni, la blocul nostru au fost inchise gazele, ne scrie dl Constantin Rotaru. Administratorul blocului nu a platit facturile chiar daca noi am achitat intretinerea aferenta. Nu stim unde sa ne adresam pentru a se efectua un control la bugetul asociatiei.
In cadrul fiecarei primarii de sector a fost infiintat Serviciul de Control al Asociatiilor de Proprietari care are in atributii analizarea si controlul organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari in conformitate cu legislatia in vigoare. Totodata poate controla aplicarea si respectarea Legii 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor. Asadar, adresati-va Serviciului de Control al Asociatiilor de Proprietari din Primaria sectorului pe raza caruia locuiti.

Oficierea casatoriei
Dna Mariana Costache este mama unei tinere ce se va casatori in vara acestui an si doreste sa stie daca oficierea casatoriei poate fi facuta chiar in localul inchiriat pentru desfasurarea intregii sarbatori.
In conformitate cu legislatia in vigoare, casatoria nu poate fi incheiata in alt loc in afara de sediul administratiei locale, adica la sediul serviciului starii civile.

Posta Romana prezinta scuze
Referitor la reclamatia doamnei Elena Diaconu privind situatia recomandatei cu confirmare de primire nr. 22900, expediata in data de 30.05.2005 de la Oficiul postal Bucuresti 22, adresata ziarului dumneavoastra s-au constatat urmatoarele: Cercetarile efectuate in documentele postale au stabilit faptul ca trimiterea in cauza a fost predata la destinatie la 1.06.2005, iar AR-ul a fost inapoiat in aceeasi zi, dar intrucat prezenta nu a intrat in posesia acestuia (fiind considerat pierdut) s-a procedat la perfectarea unui duplicat AR care a fost inaintat reclamantei cu adresa noastra nr. 220/7083 din data de 10.06.2005. In ceea ce priveste adresa destinatarului mentionata pe tichetul eliberat la prezentarea trimiterii, in sensul ca a fost inscris eronat numele localitatii, circuitul trimiterii nu a fost perturbat, scrisoarea in cauza fiind predata conform adresei de pe anvelopa. Pentru neplacerea produsa, prezentam scuze petentei si va asiguram de intreaga noastra consideratie, se spune in raspunsul primit din partea Companiei Nationale “Posta Romana”.

Sesizarea nu se confirma
Dna Doina Voiculescu sustine intr-o scrisoare adresata ziarului nostru ca a fost lovita si admonestata in incinta Primariei Turnu Magurele, iar politia, pe care a sesizat-o, nu a luat nici o masura. Totodata, sustinea domnia sa, persoanele ce solicita informatii sunt imbrancite si insultate de personalul din paza primariei.
Din verificarile efectuate de Serviciul administratie locala, cadastru si registru agricol din cadrul Primariei Municipiului Turnu Magurele a rezultat ca “intrucat nu precizati ziua si ora cand s-au produs cele sesizate nu s-a putut identifica persoana care vi s-ar fi adresat necuviincios si care v-a bruscat. S-a contactat personalul care lucreaza in relatia cu publicul, dar nu s-a concluzionat existenta unui asemenea eveniment. In raspunsul primit se mentioneaza ca “la nivelul institutiei noastre nu ne-am confruntat cu situatii de acest gen”.

Dosarul a fost inaintat Parchetului Buftea
La sesizarea dnei Ionita Paula din Crevedia, referitoare la faptul ca nu s-a luat nici o masura impotriva persoanei ce i-a violat domiciliul, Inspectoratul de Politie al judetului Ilfov ne-a trimis urmatorul raspuns: “In urma verificarilor efectuate, a rezultat ca doamna Ionita Paula a depus o plangere scrisa la Politia orasului Buftea impotriva doamnei Amelia Socherel, acuzata de savarsirea infractiunii de violare de domiciliu si nerespectarea hotararii judecatoresti. Plangerea a fost inregistrata cu nr. 3555/2005, iar in urma cercetarilor efectuate in acest dosar s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de persoana reclamata si dosarul a fost promovat Parchetului Buftea, cu propunerea de trimitere in judecata.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă