7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPosta redactiei

Posta redactiei

Indemnizatia pentru cresterea copilului nu se impoziteaza
La intrebarea cititoarei noastre Raluca S. cu privire la impozitarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, raspunsul este urmatorul:
Potrivit Legii 163, prin care a fost adoptata ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Codului fiscal, publicata in M.O. nr. 466 din 1.06.2005, indemnizatiile pentru risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav nu se impoziteaza.

Conditii pentru activitatea unui santier de constructii
Asociatia de proprietari nr. 63 din sectorul 5 ne semnaleaza conditiile improprii in care se desfasoara activitatea unui santier din vecinatate si care-i afecteaza direct.
Ne-am adresat Ministerului Administratiei si Internelor, care ne-a comunicat urmatoarele: “Cu ocazia verificarilor efectuate s-a stabilit ca pentru lucrarile ce se efectueaza la imobilul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, firma poseda Autorizatia de construire nr. 213/p/19.04.2004, eliberata de Primaria Municipiului Bucuresti si are valabilitate pana la data de 19.04.2006. Domnului ing. Manescu Valeriu – seful de santier – i s-a recomandat de catre lucratorii de politie sa nu permita iesirea din santier a autovehiculelor avand noroi pe roti, iar in cazul in care totusi strada va fi afectata, sa procedeze la curatirea acesteia. De asemenea, s-a facut o informare catre Primaria sectorului 5, iar lucratorii Brigazii de Politie Rutiera au in atentie zona santierului”.

Montarea repartitoarelor, din fonduri PHARE
“As vrea sa stiu pe ce criterii se aleg blocurile carora li se vor monta repartitoare din fonduri PHARE, cine gestioneaza aceste fonduri si in ce consta acest lucru?, scrie dna Boerosu Amalia, din Bucuresti, facand referire la fonduri PHARE alocate in acest scop.
Stimata doamna, ne-am interesat la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice, care ne-a comunicat urmatoarele: “RADET Bucuresti si Primaria Capitalei nu au obtinut finantari din fonduri PHARE pentru individualizarea consumurilor de utilitati la nivel de apartament prin montarea de repartitoare de costuri. Proiecte de acest gen au avut caracter pilot in zona Berceni, actiune derulata prin Ministerul Industriei si Comertului (actualul Minister al Economiei si Comertului).

Parcul Tineretului va fi modernizat
Referitor la sesizarea cititorului nostru C. Antoniu despre unele lucrari de constructie din Parcul Tineretului, prin care se distrug zeci de metri de spatiu verde, Directia Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica ne-a comunicat:
“Societatea reclamata, SC Burs Pro Com SRL, in baza unor documente (contract de asociere in participatiune incheiat cu Administratia Lacurilor pentru exploatarea Lacului Tineretului prin desfasurare de pescuit sportiv si industrial, agrement, activitati de alimentatie publica; certificat de urbanism nr. 1393/2002 eliberat de PS4; autorizatie de construire nr. 597/2003; acord de mediu nr. 89/2003), efectueaza lucrari de constructii si amenajari constand in locuri de joaca pentru copii (in suprafata de 7.150 mp), 9 terenuri sportive (tenis, volei, baschet si handbal) cu vestiare si grupuri sanitare, reamenajare ponton si debarcader, precum si doua cofetarii si un restaurant. Conform prevederilor Planului Urbanistic General/Regulamentul Local de Urbanism, aprobate cu HCGMB nr. 269 din 2000, s-a intocmit Planul Urbanistic de Detaliu pentru constructie definitiva cu functiunea “Amenajare parc” pe un teren in suprafata de 20.000 mp, al carui beneficiar este PMB, aprobat cu Hot. Cons. Sector 4 nr. 86/2002, avand ca scop reabilitarea Parcului Tineretului in vederea imbunatatirii conditiilor de odihna, recreere si agrement ale cetatenilor. Mentionam ca atat constructorul, cat si beneficiarul au obligatia ca in perioada executiei lucrarilor sa mentina in buna stare materialul dendrologic existent pe amplasament.

Arhiva fabricii
“Rog sa mi se comunice locul in care se afla depozitata arhiva Fabricii de ciment Gura Vaii, existenta pana in anul 1965, fabrica ce apartinea pana la data lichidarii de Ministerul Constructiilor si Industriei Materialelor de Constructii”, ne scrie dl Besliu Munteanu Nicolae, din Tr. Severin.
Din pacate, stimate domn, ca si in multe alte cazuri, cercetarile noastre pentru descoperirea unor arhive din perioada acelor ani, lucru solicitat de foarte multi pensionari, nu au condus la un rezultat multumitor pentru dvs. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului ne-a comunicat ca nu detine arhiva Fabricii de ciment Gura Vaii.

Comision de fond funciar
Nemultumita de faptul ca nu primeste titlul de proprietate, dna Chirileanu Viorica, din judetul Suceava, ne-a scris solicitandu-ne sprijinul.
Stimata doamna, ne-am adresat intru lamurirea problemei dvs. Prefecturii judetului Iasi, in jurisdictia careia se afla terenul, si am aflat urmatoarele: “In petitie sesizati ca ati formulat o plangere la Judecatoria Harlau impotriva Comisiei Locale de fond funciar Deleni. Urmare verificarii situatiei institutiei aflate pe rol, a reiesit ca nu este inregistrat nici un dosar in contradictoriu cu dvs. Pentru a afla cursul cererii dvs. catre instanta de judecata trebuie sa va adresati Judecatoriei Harlau. Prefectura a adresat o scrisoare catre Primaria Deleni, prin care s-a pus in vedere comisiei de fond funciar sa va elibereze titlul de proprietate, potrivit validarii de catre Comisia Judeteana de fond funciar”.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă