18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectul de Alba, manipulat de PSD

Prefectul de Alba, manipulat de PSD

Membrii PSD din judetul Alba au reusit sa ocupe doua dintre functiile de conducere ale unor institutii descentralizate care, conform algoritmului negociat in cadrul Aliantei “D.A.”, revin Partidului National Liberal. In ambele cazuri, este vorba despre persoane care au lucrat impreuna cu fostul prefect, actual deputat PSD Mugurel Sarbu, la cabinetul parlamentar al acestuia.

Mai mult, un alt post din sistemul descentralizatelor este ocupat tot de un director impus de fostul partid de guvernamant, in timp ce liberalii se plang ca nu pot ocupa fotoliile de conducere promise in campania electorala si imediat dupa preluarea puterii. In aceste conditii, la nivelul filialei PSD se vorbeste tot mai mult de o eventuala “dezertare” a lui Mugurel Sarbu, fost prefect si presedinte al organizatiei judetene, in tabara PNL.
La “imparteala” functiilor de conducere a institutiilor descentralizate, care a avut loc dupa victoria in alegeri a Aliantei “D.A.”, la Casa Judeteana de Pensii s-a stabilit ca fotoliul de director general va reveni PD, iar cele de adjuncti PNL. Fostul sef Dan Petcu, numit de social-democrati, a fost “retrogradat” ca adjunct al directorului general impus de PD, Ionel Mihaila.
Astfel, PNL a pierdut din start unul din posturile vizate. La acest compromis a contribuit si faptul ca fratele lui Dan Petcu, Marius Petcu, este presedintele uneia dintre cele mai importante confederatii sindicale, iar Alianta “D.A.” nu dorea astfel de tensiuni la nivel de judet.

Bunavointa cu semne de intrebare pentru oamenii PSD

Saptamana trecuta, liberalii au ramas cu “buzele umflate” dupa ce al doilea post de adjunct al Casei Judetene de Pensii a fost ocupat de Ileana Ion, care a revenit asupra cererii de suspendare, potrivit statutului functionarilor publici. Aceasta este cumnata deputatului PSD Mugurel Sarbu.
Ileana Ion a preluat fotoliul de director economic, inchizand practic accesul liberalilor la conducerea institutiei. Ea s-a suspendat din functie “pe perioada mandatului parlamentar al lui Sarbu”, folosindu-se de prevederile statutului functionarilor publici, dar a revenit asupra suspendarii.
Un alt om plasat de PSD in “coasta” liberalilor este purtatorul de cuvant al Prefecturii, Georgiana Jurca, revenita si ea pe post tot dupa o suspendare permisa de statutul functionarilor publici. Aceasta a lucrat anterior la cabinetul parlamentar al aceluiasi deputat Mugurel Sarbu. Dupa ce a pierdut batalia din filiala pentru presedintia partidului in favoarea fostului lider Ioan Rus, Sarbu s-a exilat cu tot cu birou in municipiul Sebes, unde fusese primar pana la numirea in fruntea Prefecturii.
Democratii vad in revenirea pe functii a Ilenei Ion si a Georgianei Jurca incercarea actualului lider al filialei PSD, Ioan Rus, de a obtine informatii politice din “posturile-cheie” ale judetului si asteapta reactia membrilor PNL, care au acceptat oameni ai Opozitiei pe functiile promise lor. Numai ca “afinitatea” actualului prefect liberal, Cosmin Covaciu, pentru “pepiniera PSD” este mai veche, ea pornind de la instalarea in functia de director de cabinet a lui Nicolae Todea, plecat din fostul partid de guvernamant dupa o demisie controversata.

Negatii din partea reprezentantilor PSD

Liderul social-democratilor din judet a declarat ca revenirea in functiile ocupate anterior de catre cele doua persoane apropiate deputatului Mugurel Sarbu si care au lucrat la cabinetul parlamentar al acestuia pot indica fie nemultumirea fata de salariile primite de la Parlamentul Romaniei, fie o apropiere politica a lui Sarbu de PNL. Aceasta apropiere a fost vizibila, in opinia lui Ioan Rus, inca de la alegerile pentru presedintia organizatiei PSD, cand primarii liberali i-au sfatuit pe reprezentantii comunali ai social-democratilor cu cine sa voteze.
Actualul presedinte al organizatiei PSD a negat acuzatiile aduse de democrati, legate de “infiltrarea” social-democratilor la Prefectura si Casa Judeteana de Pensii, aratand ca acestia sunt, de fapt, apropiatii lui Mugurel Sarbu. Ca atare, nu ar fi deloc surprinzatoare trecerea deputatului in tabara liberala, mai ales ca angajatii biroului sau parlamentar si-au reprimit posturile, iar sprijinul judetean din partea PSD este ca si inexistent.
Contactat telefonic, Sarbu a negat, insa, intentia de a trece de partea PNL, sustinand ca va ramane de partea social-democratilor, care l-a propulsat in Parlament si ca, probabil, motivatiile celor doua foste angajate au fost de natura financiara.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă