13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Tarnova, cu gandul la anticipate

Primarul din Tarnova, cu gandul la anticipate

In comuna Tarnova din judetul Arad ar putea fi organizate alegeri anticipate dupa ce primarul Florin Farcasiu (PNL) a spus ca este dispus sa dizolve Consiliul Local. Edilul este nemultumit de activitatea unor alesi locali si a afirmat ca vrea organizarea de noi alegeri in comuna.
“Imediat dupa alegerile locale de anul trecut am avut mari probleme la constituirea unei majoritati in Consiliul Local. Alesii democrati nu au mers alaturi de noi, cum ar fi fost normal, pentru ca suntem in Alianta "D.A.", ci au votat alaturi de consilierii PSD. Apoi, consilierul PPCD a ales, de asemenea, sa mearga alaturi de social-democrati, motiv pentru care presedintele organizatiei judetene a acestui partid l-a demis din functia de presedinte al organizatiei locale. Noi am reusit sa atragem alaturi de PNL consilierul ales pe listele Uniunii Ucrainienilor, dar tot nu a fost suficient pentru a avea majoritate. Eu cred ca odata cu organizarea unor noi alegeri vom obtine un numar mai mare de consilieri PNL, deoarece celelalte partide, in special PSD, nu reprezinta o concurenta in acest moment”, a declarat Florin Farcasiu.
In schimb, alesii locali ai fostului partid de guvernamant din Tarnova il acuza pe primar ca doreste alegeri anticipate deoarece acesta nu mai poate controla votul in CL. “In urma alegerilor locale de anul trecut a fost ales de catre consilieri ca viceprimar Ioan Bulzan, in conformitate cu prevederile legale. Ales pe listele PSD si candidat la functia de primar al comunei Tarnova, acesta si-a atras votul consilierilor prin activitatea, initiativele si conduita sa, lucru care a deranjat orgoliul si autoritatea actualului primar”, a spus unul dintre consilieri.
Mai mult, alesii PSD sustin ca in prezent Consiliul Local se afla in pericol de a fi dizolvat din dorinta lui Farcasiu. “Conform legii, in cazul in care CL nu se intruneste trei luni consecutive sau nu a adoptat in trei sedinte ordinare consecutive nici o hotarare, va fi dizolvat. Luna trecuta nu s-a organizat nici o sedinta, iar acum avem semnale ca alesii PNL au fost somati sa nu se prezinte nici la urmatoarele doua sedinte pentru a pune in aplicare dorinta primarului de a dizolva Consiliul Local si organizarea de noi alegeri”, a declarat presedintele organizatiei PSD Tarnova, Ionel Batalarean. Mai mult, consilierii social-democrati au spus ca actuala conducere a comunei, la fel ca si Alianta “D.A.” din care face parte Farcasiu are ca singura prioritate “castigarea puterii totale”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă