9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Videanu, imputernicit sa penalizeze Apa Nova

Primarul Videanu, imputernicit sa penalizeze Apa Nova

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a fost imputernicit de consilierii generali sa penalizeze Apa Nova daca nu va respecta prevederile contractului de concesiune. Respectiva hotarare a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti dupa ce, la recentele inundatii, Apa Nova nu a putut fi penalizata in nici un fel. Aceasta nu pentru ca nu ar fi avut nici o vina, ci pentru ca exista un viciu de procedura, ceea ce a facut imposibil ca societatea sa fie sanctionata pana acum. De acum incolo, Agentia de Reglementare a Serviciilor de Alimentare cu Apa si Canalizare din Bucuresti (ARBAC) va propune primarului sanctiunile pentru Apa Nova, iar acesta le va aviza si apoi le va pune in aplicare.
Pe 17 noiembrie a.c., Apa Nova va prezenta modul in care a indeplinit nivelurile de servicii la cinci ani de la intrarea in efectivitate a contractului de concesiune si va putea fi penalizata daca nu si-a facut treaba. Aplicarea de penalizari era aproape imposibil de realizat pana acum din cauza unor prevederi. Astfel, ARBAC a emis doua decizii de penalizare a Apa Nova care nu au fost puse in practica nici pana in prezent din cauza unor disfunctii. Motivul emiterii deciziilor de penalizare a fost refuzul Apa Nova de a prezenta rapoartele solicitate de ARBAC. CGMB a fost pus intr-o situatie de blocaj, fiind in postura de a aproba penalizari, ceea ce contravine rolului sau deliberativ. Conform contractului de concesiune, impunerea eventualelor penalizari era atributia ARBAC. Prin Hotararea CGMB nr. 153/2001 s-a introdus o procedura birocratica suplimentara, care nu era necesara, si anume aprobarea de catre CGMB a deciziilor de penalizare emise de ARBAC.
Dupa ce hotararea aprobata de consilierii generali care il imputernicesc pe Videanu sa aplice penalizari va intra in vigoare, primarul general este asteptat sa ia masuri impotriva Apa Nova daca se va dovedi ca aceasta nu respecta contractul de concesiune.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă