13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialProiect de centrala eoliana la Talmaciu - Sibiu

Proiect de centrala eoliana la Talmaciu – Sibiu

O companie germana cu activitate in domeniul productiei de energie electrica prin metode ecologice intentioneazasa instaleze un camp de centrale eoliene in apropierea orasului Talmaciu, judetul Sibiu.
Reprezentantii Primariei au anuntat ca firma straina intentioneaza sa inceapa in zona o serie de teste referitoare la intensitatea vantului in diverse perioade ale anului. Pentru acest obiectiv, compania germana doreste sa concesioneze in zona o suprafata de teren dintre cele aflate la dispozitia Consiliului Local.
Proiectul de producere a energiei electrice pe baza eoliena a retinut atentia consilierilor locali, care l-au mandatat pe primarul Gheorghe Barbu sa semneze un acord prealabil de concesiune pentru o parcela de teren din apropierea orasului.
Daca testele de vant vor avea rezultatele asteptate de catre tehnicienii companiei germane, atunci, in cel mult doi ani, va intra in productie unul dintre putinele sisteme “neconventionale” de producere a energiei electrice din Romania.
Edilii localitatii apreciaza ca proiectul, in situatia in care conditiile specifice vor fi cele cautate de energeticienii germani, va crea oportunitatea obtinerii unor venituri importante la bugetul local si, de asemenea, a catorva zeci de noi locuri de munca.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă