6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPromovabilitate de 87,54% la examenul de bacalaureat

Promovabilitate de 87,54% la examenul de bacalaureat

Conform statisticilor intocmite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, elevii care au sustinut examenul de bacalaureat s-au dovedit a fi, in general, destul de bine pregatiti. Promovabilitatea inregistrata anul acesta este aproape egala cu cea inregistrata in sesiunea din vara anului 2004, adica 87,54%.
Din totalul celor 6.489 de elevi inscrisi la examenul de bacalaureat, 5.615 au promovat. Un procent de 37,85% din cei care au promovat au obtinut medii cuprinse intre 7 si 8, iar 27,93% – medii cuprinse intre 8 si 9. Medii de la 9.00 la 9.99 au obtinut 25,89% din absolventii claselor a XII-a. Media 10 – extrem de greu de obtinut, dar nu imposibil – a fost acordata unei singure eleve. Este vorba despre Ioana Alexandra Zdralea, de la Liceul de Arta – specializarea Arhitectura, arte ambientale si design.
Absolventii care nu au reusit sa obtina nici macar nota minima de trecere, in numar de 793, vor avea o a doua sansa la cea de-a doua sesiune de bacalaureat, care se va sustine in luna septembrie a acestui an.

Cele mai slabe note – la limba si literatura romana

Conform declaratiilor inspectorului scolar general prof. Dima Zainea, notele obtinute de absolventii claselor a XII-a au fost destul de bune, dar se observa unele carente la limba si literatura romana, materie la care s-au acordat cele mai mici punctaje.
Notele cele mai mari s-au inregistrat la colegiile nationale “Mircea cel Batran” si “Constantin Bratescu”, unde promovabilitatea a fost de 100%. La Colegiul National “Mihai Eminescu” s-a inregistrat o promovabilitate de 99,04%, la Colegiul Comercial “Carol I” – 98,67%, la Colegiul Tehnic “Tomis” – 99,11%, iar la Liceul Teoretic “Ovidius” – 98,47%.
Peste 1.200 de elevi nemultumiti de notele obtinute la diverse discipline au depus contestatii pentru reevaluarea lucrarilor. Dintre acestia, 581 au contestat notele obtinute la limba si literatura romana, 72 la fizica si geografie, 42 la limbi moderne, 73 la stiinte socio-umane si alti 244 la matematica.

Incep emotiile pentru absolventii claselor a VIII-a

Conform calendarului de admitere in scolile de arte si meserii, pe data de 16 iulie va avea loc prima etapa a repartizarii computerizate in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat testele nationale. Baza de date de la Centrul Judetean de Admitere va fi transmisa in cursul acestei saptamani Centrului National. Verificarea acestora de catre comisiile judeteana si nationala se va finaliza pe data de 15 iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă