14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProtectie cumparata cu sex si manele in Politia Turda

Protectie cumparata cu sex si manele in Politia Turda

Trei politisti din Turda au fost pusi sub acuzare pentru ca ar fi protejat o retea de proxeneti si de traficanti de minore. In schimbul protectiei, agentii ar fi primit diferite sume de bani, partide de sex cu prostituatele ori chefuri cu manele.
Politistii au fost retinuti pentru 24 de ore de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca. Ei au fost interogati ieri, iar apoi au fost trimisi in fata instantei. Dupa mai multe ore de audieri, judecatorii au hotarat, insa, ca cei trei vor fi cercetati in stare de libertate.
Nicolae Liviu Beian (41 de ani), Ioan Ciocarlie (45 de ani) si Catalin Cosmin Lungu (26 de ani), agenti de politie din Turda, sunt acuzati ca ar fi fost implicati in acest scandal. Alaturi de ei este cercetat, in stare de libertate, si agentul Horatiu Pop din Turda, care ar fi vandut prostituatelor bijuterii aduse de sotia sa din Turcia.
Anchetatorii au arestat pana ieri 11 persoane, toate suspectate de trafic de minore si proxenetism ori de complicitate la aceste infractiuni. Alte doua sunt cercetate in stare de libertate. Unii dintre acuzati au declarat oamenilor legii ca multi politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor avantaje, au “inchis ochii”.
La inceputul lunii august, un presupus traficant de minore din Turda a fost retinut. El a fost acuzat ca, prin violenta si amenintari, ar fi obligat mai multe tinere sa se prostitueze. Unele dintre ele erau minore. Ulterior, Mircea Vasile Iliuta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de persoane si proxenetism, de catre judecatori ai Tribunalului Cluj.
De asemenea, ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj l-au depistat, la Vama Bors, pe un tanar de 32 de ani, membru al retelei din Turda. Acesta incerca sa fuga in strainatate, probabil in Spania. El a fost arestat pentru 29 de zile.
Primii doi presupusi traficanti au fost retinuti in noaptea de 6 spre 7 mai 2005, dupa o actiune in forta a politistilor, ofiterilor de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog si a procurorilor. Este vorba de Mircea Crisan, un recidivist poreclit “Buza de Iepure”, si Rozalia Aleman, care au fost ridicati chiar din locurile in care le duceau pe fete. Mai precis, din niste locuinte particulare din Turda.
Cateva zile mai tarziu, alte doua persoane au fost arestate. Ioan Aleman, sotul Rozaliei Aleman, si Ioan Covaci au fost prinsi in flagrant, chiar in momentul in care negociau cu niste clienti plasarea unor minore. Fiica sotilor Aleman este, de asemenea, cercetata penal, in stare de libertate.
In data de 19 mai, Ciprian Baizat, un fost militar la o unitate din Turda, si Mihai Moldovan, fost gardian public in orasul Campia Turzii, au fost retinuti de anchetatori. Acestia sunt acuzati ca erau complicii celor deja arestati.
Procurorii sustin ca prostituatele erau racolate de “Buza de Iepure” si de Rozalia Aleman, erau duse in garsoniera gardianului, iar fostul militar le aducea clienti. Cei mai multi dintre ei erau militari. Banii erau impartiti de fete cu proxenetii lor. Zeci de tinere ar fi fost racolate, batute si amenintate sa practice prostitutia.
In luna iulie, alte opt persoane au fost retinute, iar apoi unele arestate, pentru cercetari. Printre cei anchetati erau si oameni care au declarat ca unii politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor partide de sex sau bani, s-au facut ca nu observa.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă