6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPSD Sibiu si-a tras departament juridic ca sa-si apere primarii

PSD Sibiu si-a tras departament juridic ca sa-si apere primarii

Reprezenantii PSD duc o adevarata campanie contra prefectului de Sibiu, Ion Ariton, pe care il acuza de presiuni asupra primarilor PSD din cateva comune ale judetului, campanie efectuata la comanda politica si care sfideaza, in opinia reprezentantilor PSD, “cel mai elementar principiu de drept, cel al prezumtiei de nevinovatie”.
Reprezentantii “Departamentului Juridic Judetean al PSD Sibiu” (DJJPSD) il acuza pe prefectul Ariton de faptul ca arunca asupra primarilor din cateva localitati sibiene, pe fondul unor verificari administrative, acuze “grave si neprobate, inainte ca institutiile abilitate ale statului sa se pronunte.
“Prefectul si-a permis sa aduca invinuiri pentru inchipuite fapte penale savarsite de primari, viceprimari, consilieri si functionari publici din localitatile: Bradeni, Carta, Brateiu, Talmaciu, Chirpar, Loamnes, Vurpar, Merghindeal, Biertan, Blajel, Nocrich, Axente Sever, Micasasa, Sura Mica, Altana etc. Practic, din punctul de vedere al prefectului, asa cum rezulta din declaratiile facute, toti alesii locali sunt niste infractori. Fata de aceasta grava situatie, toti cei care se considera calomniati si insultati prin aceste declaratii ale prefectului si care doresc sa deschida actiuni penale impotriva celui pus sa urmareasca respectarea legilor, nu sa aduca injurii alesilor locali, Departamentul Juridic Judetean al Partidului Social Democrat isi ofera gratuit serviciile de consiliere juridica, reprezentare si aparare in instanta. Poate in acest fel unui prefect lipsit de cele mai elementare notiuni juridice si administrative ii trece pofta sa insulte, sa calomnieze si sa abuzeze permanent de controale politice la adresa autoritatilor autonome locale, alese prin vointa comunitatilor. Solicitam prefectului sa retracteze si sa ceara scuze public pentru afirmatiile acuzatoare facute si sa lase pe viitor doar institutiile competente sa se pronunte atunci cand este vorba de vinovatia cuiva”, se arata intr-o virulenta luare de pozitie prezentata de misteriosul “DJJPSD”.
Lasand la o parte caracterul proletar al opiniei care identifica, dupa modelul stalinist, functia cu omul (pana la urma si juristii PSD tot in epoca lui Ceausescu s-au “format” intelectual), reprezentantii Prefecturii sibiene au anuntat ca in nici unul dintre cazurile enumerate de “juristii” de la PSD nu au fost depuse eventuale plangeri penale, deci nu exista acte de urmarire penale declansate impotriva primarilor PSD.
Controale administrative au fost dispuse in zonele amintite pentru ca, de acolo, s-au acumulat in ultima perioada o lunga serie de plangeri si reclamatii la adresa activitatii primarilor, intre care unii sunt si membri ai PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă