12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPSD Timis detine controlul in jumatate din "descentralizatele" judetului Timis

PSD Timis detine controlul in jumatate din “descentralizatele” judetului Timis

La mai bine de jumatate de an de la alegerea unui nou guvern, doar circa jumatate din directorii pusi in functii de PSD la Timis au fost schimbati.

Si asta, in timp ce liderii Aliantei “D.A.” din judet, in special prefectul Ovidiu Draganescu, care este si presedintele filialei PNL, a anuntat, din decembrie 2004, ca pana la 1 mai 2005 este data-limita de punere in functii a altor persoane, mai competente din punct de vedere profesional.
Unii din cei vizati s-au simtit cu musca pe caciula si si-au dat demisiile de onoare. Altii sunt inca in functii, poate si pentru ca sunt buni in ceea ce faceau, iar carnetul de membru al PSD a aparut doar dupa ce a ocupat postul.
Primul care si-a dat demisia a fost directorul de la Directia de Sanatate Publica, Dumitru Catu. Locul sau a fost ocupat imediat, pe o perioada de interimat, de Horia Vermesan, candidat propus de PD. I-au urmat Nicolae Oprea, de la Directia Agricola, un personaj extrem de apropiat fostilor lideri PSD si cu multe scandaluri. La Inspectoratul Scolar, inspectorul general Avram Florea a convocat presa pentru a-si anunta demisia, motivand ca asupra sa au fost facute presiuni politice. Locul celor doi a fost ocupat de Paul Partan, la DADR, sustinut de PNL, respectiv de Dumitru Tomoni, fost director la liceul din Faget.
Cu surle si trambite si-a anuntat demisia si directorul de la Directia de Munca si Solidaritate Sociala, Radu Groza, tot pentru ca se faceau presiuni asupra sa. In locul sau a primit numirea in functie, saptamana trecuta, Ana Tudoran.
Urmatorul care a renuntat la functie a fost seful Directiei Finantelor Publice, Iulius Jichici. El a afirmat ca la baza acestei decizii stau motive personale, in locul sau fiind numit directorul adjunct, Doru Dudas. Pe post a dat concurs si a castigat Dumitru Popovici, sustinut de PNL. Tot liberal este si directorul de la Autoritatea Rutiera Romana, Sorin Supuran, fost primar in Biled.
Draganescu si-a dorit foarte mult ca pe scaunul cel mai inalt de la Directia Apelor Banat sa fie un apropiat al sau, Bogdan Achimescu, presedintele filialei municipale a liberalilor. Discutiile au aparut cand a intervenit dorinta unui democrat, Sorin Frunzaverde, care l-a impins in fata pe Ion Amza. Acesta a dat gres, caci imediat dupa numirea sa au inceput inundatiile. Amza nu s-a implicat mai deloc, nefiind profesionist in domeniu, si si-a dat demisia. Acum interimar este liberalul Mihnea Stanca.
Poate cel mai controversat dintre toti este Vasile Radulescu, directorul Oficiului de Protectie a Consumatorului, a carui cap se preconiza ca va cadea printre primele. Acuzat de subalterni de abuzuri, cunoscut pentru un conflict cu directorul adjunct al institutiei, Radulescu este inca pe postul dorit de democrati.
La Agentia Mediului este o situatie care nu ar fi scapat de schimbari, daca s-ar fi respectat vorbele spuse acum sase luni. Cornelia Garboni a fost candidata PSD pentru Parlament. In perioada critica a inundatiilor, prefectul Ovidiu Draganescu s-a plans ca nu a vazut-o la fata, fiind in concediu.
In concediu a fost prins si directorul de la Metrologie, Gheorghe Cornea, de catre o vizita inoportuna a prefectului. Intors din Egipt, acesta si-a dat demisia din PSD. Dan Iulian Idolu, directorul Aeroportului Timisoara, a facut acelasi gest, din motive personale si a ramas pe functie, fiind sustinut de PC (fost PUR).

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă