17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRock constantean in orasul luminilor

Rock constantean in orasul luminilor

“La noi, rockul nu poate fi o meserie din care sa poti trai, o afacere. Poate doar daca locuiesti in State, si acolo numai cu conditia sa canti alternativ”. Magica
Trupa constanteana Magica participa in aceste zile la un turneu in Franta. Rockerii vor concerta in aceasta seara in Languidic, urmand ca in urmatoarele doua zile sa cante in Paris, respectiv Strasbourg. Pentru o trupa constanteana de rock turneul in Hexagon reprezinta un pas extrem de important pentru cariera. “Turneul din Franta este foarte important, este primul mare concert pentru noi”, spune Bogdan “Bat” Costea, initiatorul trupei.

Langa Moulin Rouge

Seara cea mai incendiara va fi cu siguranta in capitala Frantei, unde concertul va avea loc intr-un celebru club, La loco, situat langa si mai celebrul Moulin Rouge. Este cel mai “tare” club de gen din Paris, are trei etaje, o scena mare si o organizare ireprosabila. Intrarea pentru clienti ajunge la 16 euro, iar sticla de whisky sau de gin se vinde cu… 115 euro, adica salariul unui roman obisnuit pe o luna.
“Pe aici au trecut toate marile trupe, cum ar fi Helloween sau Masterplan, iar cele care nu erau mari, au ajuns mari”, spune Bat. Colegi de scena cu Magica vor fi, printre altii, cei de la After Forever, o trupa foarte cunoscuta si apreciata in Franta si in lume. In Strasbourg, Magica va canta la Molodoi, o sala asemanatoare Polivalentei romanesti.

Producatori de peste ocean

Turneul a fost posibil datorita casei de discuri din Franta a trupei Underclass Music. De altfel, trebuie spus ca Magica a inceput sa lucreze numai cu case de discuri din afara tarii, deoarece stilul pe care il abordeaza nu este pe placul producatorilor romani, ahtiati dupa succes imediat, cu melodii de duzina din repertoriul pop-dance. Acum insa exista si in Romania case care promoveaza rockul. Magica este reprezentata si pe continentul american prin casa de discuri Divenia, o casa mexicana care s-a extins la nivel continental. Toate cheltuielile au fost platite de casa de discuri, inclusiv biletele de avion.

Metal melodic

“Abordam stilul "melodic metal". Suntem singurii din tara, din cate stiu eu, care facem asta. Desi deseori suntem comparati cu Nightwish, pentru ca vocea Anei este de asa natura, inspiratia noastra vine mai mult de la Helloween si Stratovarius”, spune Bogdan Costea. Ana, solista vocala a trupei, este o mezzosoprana “cu acte”, absolventa de Conservator. Vocea ei a fost comparata o buna perioada cu cea a solistei de la Nightwish, din cauza tehnicii importate folosite la cantat, tehnica la care Ana a renuntat de cativa ani. In urma unor discutii intre membrii trupei, s-a hotarat indepartarea de acest gen, pentru a nu se crea confuzii. Nici ceilalti componenti nu sunt straini de muzica, dimpotriva. De exemplu, Bat a terminat Scoala de Arte, iar claparul “a luat lectii de pian de cand avea buric de un metru”. Nu degeaba este poreclit “6fingers”!

Proiecte… autohtone

Magica va concerta in Bucuresti, pe 16 decembrie. In prezent, membrii trupei pregatesc un nou album, care va aparea pe piata anul viitor. “Avem gata sase piese, mai bagam patru, dar le facem incet, pentru ca trebuie sa fie bine. Schimb o piesa de cinci ori pana imi place”, spune Bat. “Versurile sunt in engleza, dar de fiecare data am pastrat si o piesa in romana. La primul album au fost chiar doua”. Pana in prezent, Magica are la activ doua albume, “The Scroll of Stone” (2002) si “Lightseeker” (2004), dar a aparut si pe patru compilatii internationale.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă