18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRromii din Tarnaveni, sub asaltul politistilor, dupa jaful de la "Bicapa"

Rromii din Tarnaveni, sub asaltul politistilor, dupa jaful de la “Bicapa”

Actiunea declansata in urma cu 12 zile de peste 150 de rromi asupra a ceea ce a mai ramas din combinatul chimic “Bicapa” de la Tarnaveni (judetul Mures) cu scopul sustragerii unor componente ale instalatiilor ce ar fi urmat sa fie vandute la fier vechi a pus Politia la treaba. Aceasta, insa doar dupa ce prefectul Ciprian Dobre i-a pus in vedere sefului Inspectoratului Judetean de Politie, Ioan Nicolae Cabulea, ca pana pe data de 27 iunie vrea sa primeasca un raport in legatura cu persoanele care au pus la cale actiunea.
In aceste circumstante, ieri dimineata, la ora 6.00, echipaje de politie, jandarmi si trupe DIAS au descins in cartierele de rromi din Tarnaveni si au operat mai multe retineri.
Potrivit unui comunicat al IPJ, 16 persoane cu varste cuprinse intre 17 si 30 ani si care au luat parte la evenimentul de acum 12 zile au fost conduse la sediul Politiei municipiului Tarnaveni pentru a li se lua declaratii in legatura cu actiunea de la “Bicapa”.
“Fata de opt dintre participanti pentru care exista indicii temeinice de vinovatie, a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, tentativa de furt calificat si distrugere”, a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ, Livia Popa. Aceasta a mai afirmat ca cetatenii de etnie rroma vor fi prezentati instantelor de judecata cu propunere de arestare preventiva.
Platforma combinatului chimic “Bicapa” a fost tinta hotilor de fier vechi si in urma cu un an, cand societatea a fost pur si simplu luata cu asalt de grupuri de rromi. Acum 12 zile, insa, acestia au patruns in incinta firmei si i-au au atacat pe agentii de paza.
Interventia echipelor de ordine a dus la restabilirea linistii publice, insa pentru mentinerea acesteia a fost necesara permanentizarea prezentei politistilor si a jandarmilor in zona.
Imediat dupa asaltul rromilor, la Prefectura a avut loc o intrunire intre autoritati, unde concluzia a fost ca in spatele rromilor s-ar afla societatile care preiau fierul vechi fara a solicita acte de provenienta.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă