20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSala de sport din Lancram va fi mutata in municipiul Sebes

Sala de sport din Lancram va fi mutata in municipiul Sebes

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat, la Cluj-Napoca, faptul ca sala de sport din Lancram (judetul Alba), situata la 15 metri de mormantul marelui poet Lucian Blaga, va fi mutata la Sebes. In locul acesteia, ar urma sa fie ridicata o sala de gimnastica si cateva sali de clasa pentru scoala din comuna.
Din actuala constructie, ridicata in cadrul programului “Sali de sport” demarat in timpul guvernarii PSD, nu va mai ramane decat zidul de sprijin, care ar fi folositor pentru biserica din sat, in conditiile in care terenul pe care este ridicat lacasul de cult este predispus la o alunecare de pamant.
Ministrul a afirmat ca astfel va fi respectata si dorinta testamentara a poetului si filosofului Lucian Blaga, care a dorit ca de la mormantul sau sa poata fi contemplata Rapa Rosie.
Demolarea imobilului din Lancram a fost ceruta in repetate randuri de personalitati ale vietii culturale din Romania.
Tot la Cluj, Borbely a afirmat ca programul constructiei salilor de sport va fi regandit. El a spus ca Guvernul vrea sa adapteze acest program mai bine nevoilor locale. De pilda, a mentionat ministrul, au existat multe cazuri in care in comunitati mici, cum ar fi sate ori comune, au fost ridicate mari sali de sport.
Pe viitor, in comunitati de acest tip ar urma sa fie ridicate sali de gimnastica. In schimb, ar urma sa fie marite salile de sport din orase. Laszlo Borbely a adaugat ca aceste cladiri vor fi dotate in medie si cu circa 150 de locuri pentru spectatori, pentru a da posibilitatea tinerilor sa asiste la competitii sportive.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă