10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSanctionat pentru ca a... criticat!

Sanctionat pentru ca a… criticat!

Vesnicul nemultumit… Astfel este catalogat in randul celor care il cunosc medicul pediatru Corneliu Neagoe. Ca si in activitatea de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde isi desfasoara activitatea la sectia Pediatrie, si in politica Neagoe a fost obisnuit sa spuna lucrurilor pe nume. Doctorul spune ca nu are nimic de pierdut in nici una dintre situatii: are si prieteni, dar si dusmani. Angajarile si salariile ilegale, modul arbitrar de acordare a salariilor de merit, activitatea necorespunzatoare sunt subiecte care au facut obiectul sesizarilor pe care doctorul le-a facut la forurile abilitate sa rezolve astfel de probleme. Una dintre nemultumirile lui Neagoe a fost legata de Sabina Balasamian, angajata la Spitalul Judetean, desi era chirurg la Eforie. Doctoritei i s-a desfacut pana la urma contractul de munca iar Neagoe si-a concentrat atentia spre alte zone.

Acuzat de denigrare

Doctorul Corneliu Neagoe a facut public faptul ca Iuliana Dimofte, medic pediatru si profesor universiar, a primit integrare, cu mai mult timp in urma, pe sectia Pediatrie II din Spitalul Judetean. Neagoe a declarat ca, la acea vreme, integrarea presupunea program normal la capul bolnavului iar “colega” nu respecta programul. Ulterior, doamna doctor a trecut la jumatate de norma, cu plata drepturilor in consecinta. Neagoe a declarat ca “aranjamentul” s-a facut pe vremea cand director al Directiei de Sanatate Publica Constanta era Vasile Sarbu, acuzat de Neagoe ca a efectuat transplanuturi desi nu ar fi avut voie. Pe “lista neagra” a lui Corneliu Negoe se afla colegi de breasla, care, in opinia doctorului s-au folosit de ralatii pentru a obtine functii sau salarii generoase. Toate aspectele legate de neregulile de la spital au fost semnalate conducerii Ministerului Sanatatii care a promis ca va trimite o echipa in teritoriu pentru a “pipai” situatia la fata locului. Lui Neagoe i-a fost greu sa creada ca sanctionarea sa s-a facut cu acordul tuturor membrilor Consiliului Judetean al Colegiului Medicilor Constanta si a incercat sa-i elimine de pe lista pe cei pe care nu i-a crezut in stare sa se intoarca impotriva lui.

Mustrare si… atat!

Conform declaratiilor presedintelui Colegiului Medicilor, doctorul Neagoe a fost sanctionat doar cu mustrare, aflandu-se la prima abatere de acest gen. Motivul sanctionarii a fost legat de faptul ca acesta a ignorat forul superior care putea sa rezolve conflictul dintre cei doi medici. “S-a constatat ca medicul Neagoe a incalcat Legea 306, codul deontologic si statutul Colegiului Medicilor. Trebuia sa sesizeze Colegiul in acest caz. Este primul pas care se face in cazul unui astfel de conflict. Daca nu se rezolva absolut nimic, putea sa se adreseze altor foruri, inclusiv sa faca acest conflict public in mass-media”, a precizat dr. Adrian Creanga, membru al Colegiului Medicilor si participant la sedinta din data de 4 iulie 2005, cand s-a decis sanctionarea sefului Clinicii de Pediatrie.
Conform declaratiilor dr. Creanga, timp de un an Colegiul Medicilor a incercat in repetate randuri solutionarea pe cale pasnica a conflictului dintre medicii Corneliu Neagoe si Iuliana Dimofte, insa nu s-a ajuns la nici un fel de rezultat. De asemenea, acesta a mai declarat ca pana la ora actuala acuzele aduse prof. dr. Dimofte nu sunt probate. “Orice afirmatie trebuie sustinuta cu dovezi. Doctorul Neagoe nu a adus la Colegiul Medicilor nici un act doveditor in acest sens”, a mai declarat dr. Adrian Creanga.
“Nu este adevarat!”, a ripostat medicul Neagoe. “Nu s-a incercat niciodata rezolvarea conflictului de catre Colegiul Medicilor”, a declarat medicul-sef al Clinicii de Pediatrie. Acesta a precizat ca in luna mai a anului trecut a avut o singura discutie cu directorul Directiei Judetene de Sanatate Publica, dr. Camelia Ciobotaru, care i-a confirmat ca integrarea prof. dr. Dimofte in Clinica de Pediatrie II a fost “o integrare cu cantec”. Despre dr. Creanga, medicul Neagoe spune ca a terminat Medicina Generala la Constanta, desi activitatea de conferentiar, cea de medic chirurg in maxilo-buco-faciala nu i-ar fi permis sa mai urmeze si cursurile acestei facultati. “Cand la scoala, cand conferentiar, cand la clinica!?”.

“Lasa, c-o sa vezi…”!

Dr. Creanga a mai declarat ca, recent, a fost sunat de catre seful Clinicii de Pediatrie, dr. Corneliu Neagoe. “”Lasa, c-o sa vezi ce-o sa fie in ziar!”, mi-a spus la telefon. Eu nu contest ceea ce a aparut in presa. Nu cotest ca dr. Neagoe nu a spus adevarul, dar nici nu spun ca asa se intampla, cum sustine el. Trebuia sa se adreseze Colegiului. Cazul sesizat trebuia anchetat la nivelul spitalului sau la nivelul Colegiului”, a mai declarat dr. Adrian Creanga.

Primul caz de acest gen din istoria medicinei constantene

Colegiul Medicilor din Constanta nu s-a mai confruntat cu un asemenea conflict intre doi colegi de breasla. Imi pare foarte rau ca medicul Neagoe a fost sanctionat. Il cunosc de foarte multa vreme, dar s-a ajuns intr-o asemenea situatie in care se impunea sanctionarea”, a mai precizat medicul Adrian Creanga, membru al Colegiului Medicilor din Constanta.
In cazul in care doctorul Corneliu Neagoe isi continua atacurile vehemente la adresa prof. dr. Iuliana Dimofte, Colegiul Medicilor este nevoit sa se adreseze forului superior de la Bucuresti. Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania va fi cel care va decide masurile ce vor fi luate impotriva medicului Corneliu Neagoe.

Sesizare la PNA

Contestatia pe care dr. Neagoe o va inainta Colegiului Medicilor va fi analizata la Bucuresti. Indiferent de rezultat, Neagoe a declarat ca, dupa ce se va documenta constiincios, va formula plangeri penale impotriva dr. Dimoftei, pe care o acuza ca ar fi fost angajata si ar fi primit ilegal bani pentru munca prestata. “Daca va fi schimbata actuala conducere a spitalului, voi depune plangeri la Parchet pentru culpe medicale grave de care se fac vinovati medici din Constanta”, a conchis dr. Corneliu Neagoe, seful Clinicii de Pediatrie a Spitalului de Urgenta.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă