20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSandor Konya-Hamar, deputatul fara intrebari

Sandor Konya-Hamar, deputatul fara intrebari

Unul dintre cei mai putin activi parlamentari de Cluj este fostul presedinte al organizatiei judetene a UDMR, Sandor Konya-Hamar. In acelasi timp, este vorba de unul dintre cei mai longevivi parlamentari, aflat in Camera Deputatilor din anul 1992. Deputatul, care a pierdut sefia Uniunii in favoarea consilierului local Laszlo Attila, a devenit euroobservator si activeaza in cadrul grupului Partidului Popular European.
Konya-Hamar este membru in Comisia pentru Politica Externa a Camerei Deputatilor, iar la Strassbourg activeaza in cadrul comisiei pentru cultura si educatie. El este, de asemenea, membru si in grupurile parlamentare de prietenie cu Bolivia si cu Regatul Suediei. De cand a fost ales, parlamentarul maghiar a luat o singura data cuvantul. Nu are nici un fel de initiativa legislativa, nici o interpelare si nici o intrebare.
Sandor Konya-Hamar este licentiat al Facultatii de Filozofie din anul 1985 si s-a specializat pe stiinte sociale. Pana sa ajunga deputat, a lucrat ca tehnician proiectant si ca redactor al revistei “Korunk”. De asemenea, este presedinte al Fundatiei “Pro Identita”.
In perioada 2000-2004, parlamentarul clujean a avut sase luari de cuvant, patru proiecte legislative si patru intrebari si interpelari. El a activat in grupurile de prietenie cu Bolivia si cu Chile. In mandatul 1996-2000, Sandor Konya-Hamar si-a pastrat ritmul. In fiecare an a depus cate un proiect de lege. El a fost, insa, mai vorbaret, luand cuvantul de 29 de ori, iar o data a facut o declaratie politica. Nu a facut nici o interpelare si nu a depus nici o intrebare. In mandatul 1992-1996, deputatul nu a depus nici un proiect de lege, a luat cuvantul de cinci ori si a facut o interpelare.
Rezumand, in cei 13 ani de cand este parlamentar, fostul lider al UDMR Cluj a depus opt proiecte de lege, a facut cinci interpelari, o declaratie politica si a luat cuvantul de 41 de ori.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă