6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal pentru bonurile de carbune in Valea Jiului

Scandal pentru bonurile de carbune in Valea Jiului

Minerii care au fost disponibilizati de la Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani in aceasta primavara il acuza pe directorul general Daniel Surulescu de decizii ilegale indreptate impotriva lor. Oamenii au spus ca el a hotarat ca angajatii care au iesit din sistem sa nu mai primeasca bonurile de carbune prevazute in contractul colectiv de munca, nici macar pe perioada lucrata.
Potrivit contractului colectiv de munca, angajatii CNH si pensionarii din sistem au dreptul la cateva bonuri de carbune anual, cu care isi pot achita contravaloarea serviciilor de termoficare. Minerii care au plecat, insa, din cadrul companiei in aceasta primavara nu au mai primit bonurile de carbune pe perioada lucrata, desi acestea au inceput sa se distribuie de cateva zile.
Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, a negat acuzele aduse si a spus ca nu a dat nici o hotarare scrisa in acest sens.
Surulescu a mai spus ca minerii au doua variante pentru a intra in posesia bonurilor de termoficare. Una se refera la o actiune in instanta, iar cealalta este ca fostii angajati sa astepte analizarea fiecarui caz in parte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă