Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Se caută o mie de muncitori pe un şantier naval

Şantierul naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din municipiul Tulcea, caută „cu disperare” cel puţin încă 1.000 de persoane pentru a-şi încheia proiectele, situaţia fiind considerată paradoxală ...

Cristian Hagi 0 comentarii

Şantierul naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din municipiul Tulcea, caută „cu disperare” cel puţin încă 1.000 de persoane pentru a-şi încheia proiectele, situaţia fiind considerată paradoxală în contextul crizei economice.

”În condiţiile în care lumea nu a ieşit încă din criză, şi în special industria navală, noi ne confruntăm cu o situaţie paradoxală - căutăm cu disperare oameni care să ne ajute să ducem la bun sfârşit proiectele şi cred că această situaţie este de preferat decât să nu avem ce face”, a declarat joi, în timpul festivităţii de lansare la apă a unei noi nave, directorul Direcţiei Resurse Umane din şantierul Vard Tulcea SA, Ivan Firsa, citat de Agerpres. Acesta a mai spus că situaţia a fost semnalată şi de conducerea grupului de firme din care face parte unitatea tulceană şi a precizat că şantierul tulcean are nevoie de cel puţin 1.000 de persoane. ”După unele estimări, astăzi (joi - n.r.) avem nevoie de cel puţin încă 1.000 de persoane, lăcătuşi, sudori şi tubulatori, pentru realizarea următoarelor două nave care se vor lansa în iulie şi septembrie”, a menţionat directorul Ivan Firsa.

Potrivit sursei, pe platforma şantierului naval din oraşul Tulcea lucrează 3.350 de persoane, inclusiv bulgari şi polonezi, numărul total al navelor programate pentru lansare în acest an fiind de 13. Pe lângă cei 3.350 de angajaţi proprii, pe platformă îşi desfăşoară activitatea şi alte firme subcontractoare care numără aproape 1.800 de persoane.
Vard Tulcea SA a găzduit joi festivitatea de lansare la apă a celei de-a patra nave construite de la începutul anului de unitate, aceasta fiind a doua din seria navelor pentru operaţiuni submarine construită de navaliştii tulceni. În perioada următoare, nava va pleca spre Vard Bratt­vaag pentru armarea finală, beneficiarul acesteia fiind SIEM Offshore.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...