8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialServiciul SMURD de la Copsa Mica isi incepe activitatea din august

Serviciul SMURD de la Copsa Mica isi incepe activitatea din august

Echipajul SMURD infiintat in Copsa Mica (judetul Sibiu) isi va incepe activitatea la data de 1 august, a anuntat primarul orasului, Tudor Mihalache. Noul serviciu s-a infiintat la insistentele reprezentantilor autoritatii locale si in urma unei colaborari extrem de stranse cu reprezentantii SMURD Targu-Mures, infiintat de cunoscutul medic Raed Arafat, sub coordonarea caruia se va afla si punctul de lucru similar de la Copsa Mica.
Zece pompieri-salvatori au fost selectionati in urma cu cateva luni sa lucreze aici si au urmat un stagiu de pregatire intensiv la baza de lucru SMURD de la Targu-Mures. Intre timp, reprezentantii Primariei Copsa Mica si sponsorii institutiei au reusit sa puna la punct necesarul de tehnica specializata pentru operatiunile de salvare si asistenta medicala de urgenta. O autospeciala Mercedes in valoare de aproape 60.000 de euro a ajuns la baza de la Targu-Mures, unde se lucreaza la echiparea masinii cu tehnica medicala necesara si cu celelalte dotari specifice pentru interventie la dezastre si descarcerare.
Tehnica medicala, in valoare de 10.000 de euro, a fost oferita, potrivit primarului Mihalache, ca o donatie din partea SMURD Targu-Mures, prin intermediul unui program GRASP. In cele cateva zile ramase pana la 1 august, autospeciala va fi trimisa la Copsa Mica, unde va fi inmatriculata la categoria de vehicule tip “ambulanta B2”, dupa care va incepe sa circule pe rutele ce ii vor fi destinate ca traseu.
O actiune de promovare a punctului de lucru SMURD din orasul sibian si a numarului unic pentru urgente – 112 – va fi deschisa in cele opt comune care vor putea apela la serviciile lor, astfel incat localnicii sa fie familiarizati cu existenta serviciului si cu modul de lucru al acestuia.
“Oamenii nostri sunt acum in practica pe masinile SMURD de la Deva, Targu-Mures, Sovata si Sighisoara. In zilele urmatoare vor mai sustine inca o examinare finala dupa care vor semna contracte de munca pentru urmatorii trei ani. Daca in perioada urmatoare, dintr-un motiv sau altul, ei decid sa paraseasca SMURD Copsa Mica, vor fi obligati sa ramburseze sumele de bani investite in pregatirea lor teoretica si practica. Din cate ii cunosc sunt sigur ca nici unul nu a venit la noi ca sa plece. Intreaga zona din jurul orasului nostru resimte lipsa unui spital sau a unei unitati medicale pentru urgente”, a adaugat primarul Tudor Mihalache.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă