5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSocietatile de asigurari au cerut daune pentru soferii care au dat in...

Societatile de asigurari au cerut daune pentru soferii care au dat in gropi

Inspectorii Primariei Sectorului 4 au depistat lipsa capacelor de pe mai multe camine de la retelele edilitare. Saptamanal, ei intocmesc o situatie si o raporteaza la Prefectura Capitalei si la administratorii de retele (Apa Nova, Distrigaz Sud, Electrica Muntenia Sud, Radet, Metrorex, RomTelecom, Administratia Semafoare, Marcaje Rutiere etc.) pentru montarea capacelor lipsa. Astfel, in ultimele luni, s-a constatat lipsa a 101 capace, in majoritate furate. Au fost montate 88 de capace noi, restul fiind gasite abandonate in apropierea locurilor de unde au fost furate.
In conformitate cu Legea 195/2002, societatile de asigurari sunt obligate sa comunice la randul lor date referitoare la vehiculele asigurate si la conducatorii auto implicati in accidente de circulatie produse din cauza lipsei capacelor de canal si a drumurilor cu gropi. Societatile de asigurari au solicitat daune pentru 23 de accidente rutiere petrecute pe raza sectorului 4, dintre care: 14 evenimente rutiere s-au petrecut pe arterele de circulatie administrate de Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Strazilor si noua au avut loc pe strazi aflate in administrarea Primariei Sectorului 4, din cauza degradarii carosabilului pe traseul retelelor edilitare.
Pe de alta parte, Primaria Sectorului 4, prin serviciile specializate, a dat amenzi contraventionale in valoare de 120 de milioane de lei vechi pentru neaducerea terenurilor (carosabil, artere de circulatie, trotuare) la starea initiala (turnat asfalt si beton), executarea de lucrari fara avizul organelor tehnice ale Consiliului Local al Sectorului 4, precum si nesemnalizarea lucrarilor in derulare din carosabil ce pot duce la producerea accidentelor rutiere.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă