13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul Judetean Mures, transformat in spital regional de urgenta

Spitalul Judetean Mures, transformat in spital regional de urgenta

Primul spital regional de urgenta din Romania va functiona la Targu-Mures. Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in acest sens a fost deja luata decizia impartirii in doua a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures. “Saptamana trecuta am luat decizia impartirii acestei unitati medicale in Spital Judetean de Urgenta si Spital Clinic Judetean”, a afirmat demnitarul.
Potrivit sursei citate, odata aplicata aceasta masura, va fi mai usor de implementat strategia privind infiintarea unui spital regional de urgenta. “Va fi primul din tara, pilotul”, a adaugat Nicolaescu, referindu-se la Spitalul de la Targu-Mures care, in maxim 1 an, va deveni unul regional.
Alaturi de acesta institutie medicala, vor mai fi infiintate alte 7 spitale regionale, fiecare urmand sa deserveasca regiunile din care face parte. Eugen Nicolaescu a spus, de asemenea, ca la Targu-Mures se va infiinta si o clinica de cardiologie pediatrica in regim public-privat prin implicarea firmei “Siemens”.
“Am convenit ca e mai bine sa se infiinteze acest spital aici pentru ca avem foarte multi specialisti in acest domeniu”, sustine ministrul Sanatatii.
Demnitarul a mai afirmat ca noua clinica de chirurgie cardiologica pediatrica va fi construita din temelii si va fi dotata cu aparatura de ultima generatie in domeniu.
Noua unitate medicala va fi, insa, in concurenta deschisa cu primul centru cardiovascular pediatric din Romania, infiintat, in acest an, tot la Targu-Mures, investitie care s-a ridicat la 17 miliarde lei si care include un bloc operator nou, 2 sali de operatie si 10 paturi de terapie intensiva cardiaca.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă