20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Stiri

Demiteri la Politia Municipiului Tulcea

Noul inspector-sef al Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea a inceput sa faca curatenie in institutia pe care o conduce. Comisarul-sef Calin Vasilica a fost elibarat din functia de adjunct al sefului Politiei municipale, iar comisarul-sef Ion Ivanov – din cea de sef al Biroului Investigatii Criminale. In comunicatul oficial al IJP Tulcea se vorbeste de evaluarea activitatii acestora, care a dus la schimbarea din functiile pe care le detineau. Cei doi comisari au fost implicati, recent, intr-un scandal privind disparitia a 28 de plangeri penale. Conducerea IJP Tulcea ne-a comunicat ca respectivul caz a ajuns deja in atentia procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, care au fost sesizati de sefii inspectoratului tulcean. Schimbari s-au produs si in conducerea Politiei Rutiere de la Politia municipiului Tulcea. Subcomisarul Cornel Tacu a renuntat la functia de sef birou si a optat pentru o functie de executie in cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate.


Vagon deraiat in port

Din cauza unui macaz, un tren de marfa a fost la un pas de a deraia in Portul Constanta. Marti dupa-amiaza, in triajul CF Cocoasa, al treilea vagon din compunerea trenului de marfa 80031, din cauza macazului care nu a functionat la parametri normali, a cazut cu osia din fata de pe linia de cale ferata pe traverse. Lucratorii Politiei Transporturi Feroviare au declarat ca garnitura de tren se intorcea din zona Poarta 6, unde a transportat fier vechi, si ca in urma deraierii vagonului nu au rezultat victime omenesti, iar pagubele materiale au fost minore.


Danezi la CON

Seful Statului Major al Fortelor Navale din Danemarca, contraamiralul Kurt Birger Jensen, a sosit pentru trei zile in Romania. Oficialul danez s-a intalnit ieri cu omologul sau roman, contraamiralul Gheorghe Marin, comandantul SMFN, si au discutat despre initiativele de cooperare bilaterala, pregatirea echipajelor pentru lupta impotriva minelor marine si instruirea scafandrilor militari. Romanii au mai prezentat danezilor stadiul in care se afla Marina nationala in ceea ce priveste reforma, precum si initiativele pentru asigurarea stabilitatii in zona Marii Negre.


Moment festiv

“Ziua Dunarii” va fi sarbatorita, pentru al doilea an consecutiv, pe 29 iunie, data care marcheaza semnarea conventiei pentru protectia fluviului de 11 tari riverane si CE. Cu aceasta ocazie, Directia Apelor Dobrogea-Litoral a gazduit ieri sedinta Comitetului de Bazin. Discutiile au fost axate pe importanta Dunarii si a Deltei, pe necesitatea atragerii de fonduri internationale si nationale privind protejarea si gospodarirea durabila a acesteia, precum si pe implicatiile constructiei Canalului Bastroe asupra Deltei Dunarii si Marii Negre.


Sef nou la ARR

Noul director al Autoritatii Rutiere Romane – Filiala Constanta este Gabriel Iordache. Acesta va fi instalat oficial in functie saptamana viitoare, in prezenta conducerii ARR, care va veni la Constanta special pentru acest lucru. Gabriel Iordache a sustinut un concurs pentru ocuparea postului, saptamana trecuta, constand din doua probe. Iordache a fost singurul candidat care a obtinut nota maxima.


A violat un minor de 8 ani

Un copil in varsta de 8 ani a fost violat cu bestialitate in localitatea Pestera. Desi totul s-a intamplat in urma cu aproape o luna, politistii nu au facut nimic pana acum doua zile pentru a rezolva acest caz.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au declarat ca, la data de 29 mai a.c., Stefan D. se juca pe strada impreuna cu un prieten de varsta apropiata. La un moment dat, acesta din urma a fost chemat de tatal sau, iar Stefan, ramas singur, a fost racolat de Mircea Chiru, in varsta de 21 de ani, din localitate. Tanarul l-a dus pe copil la marginea localitatii, unde l-a violat, intr-un canal de scurgere.
Bunicul minorului a facut plangere la politie si a depus un act medico-legal care dovedea violul, insa politistii nu au facut nimic pentru rezolvarea anchetei. Procurorii constanteni au inaintat dosarul magistratilor de la Tribunalul Constanta, cu propunere de arestare pentru comiterea infractiunii de viol.


Furt calificat

Procurorii de pe langa Judecatoria Constanta au facut, ieri, propunere de arestare preventiva pe numele lui Cristian Vasile Dinca, in varsta de 18 ani, din Tuzla, pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Tanarul este acuzat ca, in noaptea de 1 spre 2 iunie a.c., a intrat intr-un imobil din Eforie Sud, de unde a sustras mai multe bunuri in valoare de 22 de milioane de lei. Procurorii au mai retinut faptul ca, in noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., Cristian Vasile Dinca a intrat intr-un apartament din Agigea, de unde a furat doua telefoane mobile si mai multe bijuterii, in valoare de 360 de milioane de lei. Tanarul este recidivist, el mai fiind condamnat in minorat tot pentru infractiunea de furt calificat.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă