14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTeren de golf profesionist la Cobadin

Teren de golf profesionist la Cobadin

In localitatea Cobadin se va construi primul teren de golf profesionist din judetul Constanta si unul dintre singurele din Romania. Investitia a fost aprobata ieri de catre Consiliul Local din Cobadin si va fi demarata in cel mai scurt timp. Se asteapta aparitia caietului de sarcini si pasii urmatori legali. Banii sunt pregatiti pentru a fi cheltuiti. Investitia din Cobadin este facuta de un holding austriaco-scotian, care cuprinde nume marcante din intreaga lume, printre care se numara si fosti jucatori profesionisti de golf. Holdingul detine peste 30 de terenuri de golf in diferite tari din lume, printre care se numara Italia, Germania, Spania, Slovacia, Tunisia, Austria, Scotia, Statele Unite ale Americii, Franta si Emiratele Arabe Unite.

Investitia va fi de peste 22 de milioane de euro si se va derula pe o perioada de cinci ani, pana in 2010. Potrivit proiectului, la finalul investitiei cifra de afaceri anuala se va situa intre 5 si 6 milioane de euro. Pentru Cobadin, impactul social este evident. Se vor crea peste 250 de locuri de munca, atat in perioada constructiei, cat si dupa aceea, pentru ca va fi nevoie de oameni care sa intretina terenurile, de exemplu.
Si pentru ca un teren de golf de sine statator nu poate aduce profit, investitorii vor construi doua hoteluri, de doua, respectiv trei stele, cu aproximativ 50 de locuri de cazare, precum si 30 de apartamente tip bungalow. De asemenea, proiectul mai prevede amenajarea unei clinici de frumusete, a unei scoli unde doritorii pot deprinde primii pasi in golf, dar si a unei baze nautice. Printre activitatile conexe se vor numara echitatia, pescuitul sportiv si piscicultura. Suprafata totala pe care se va realiza investitia este de 200 de hectare, dintre care 70 numai pentru terenul de golf. “Intentionam sa aducem aici circuite profesioniste.
De fapt, acest teren de golf va fi inclus intr-o retea de alte 26 de terenuri internationale, urmand ca aici sa se organizeze mari turnee profesioniste”, spune Adrian Trocaru, reprezentantul investitorilor.

Hotel de cinci stele in Ovidiu

Consortiul austriaco-scotian va mai investi si in localitataea Ovidiu, unde va construi cinci hoteluri, respectiv patru de 4 stele si unul de 5 stele. Sunt hoteluri mici, de maximum doua etaje, maximum 250 de camere de cazare. Investitorii au ales Ovidiu pentru ca este o localitate apropiata de Constanta si de Mamaia, dar mai ales pentru ca este o zona mult mai linistita decat cele din statiunile de pe litoral. “Grupul nostru tinta sunt turistii straini. Circa 80% din turisti vor sosi din afara tarii. De fapt, consortiul international se va ocupa de promovarea si de aducerea de turisti. Pentru viitorul sezon estival avem deja contractate 320 de locuri de cazare, pentru o perioada de doua luni”, spune Trocaru. Lucrurile se afla intr-un stadiu destul de avansat, lucrarile urmand sa inceapa chiar spre sfarsitul lunii septembrie. Pentru finalizarea celor patru hoteluri, investitia necesara se ridica la aproape 40 de milioane de euro. Primul hotel va trebui dat in folosinta la 1 mai. Conducerea consortiului international spune ca are in vedere si alte investitii de amploare in mai multe localitati ale judetului Constanta.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă