Terenurile de sport ale școlilor din Cluj-Napoca, deschise pentru elevi pe perioada vacanței. Emil Boc: Directorii care nu se vor conforma vor fi demiși

Terenurile de sport din curțile școlilor din Cluj-Napoca vor fi deschise pentru elevi, pe perioada vacanței de vară, între orele 10.00 și 20.00. Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au cerut directorilor să se conformeze, iar cei care nu o vor face ar putea fi demiși.

Roxana Petre 0 comentarii

Terenurile de sport din curțile școlilor din Cluj-Napoca vor fi deschise pentru elevi, pe perioada vacanței de vară, între orele 10.00 și 20.00. Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au cerut directorilor să se conformeze, iar cei care nu o vor face ar putea fi demiși, informează Mediafax.

„Am trimis la începutul lunii iulie o înştiinţare oficială, împreună cu ISJ Cluj, tuturor directorilor de şcoli şi i-am atenţionat că există o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca din 2009 care îi obligă să menţină curţile şcolilor deschise pe perioada vacanţei de vară, pentru elevi. Primăria a investit câteva milioane de lei în asfaltarea curţilor şcolilor în acest an şi în dotarea cu mobilier pentru diverse sporturi. Nu este niciun argument pentru ca aceste curţi să nu fie deschise. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dar nu suficient de rapid. Voi discuta cu şeful ISJ Cluj să trecem la sancţiuni, directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie. Cine nu respectă o HCL şi este plătit din bani publici nu cred că mai poate ocupa o asemenea funcţie”, a precizat primarul Emil Boc, pentru Mediafax.

Edilul a precizat că, săptămâna trecută, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a făcut controale la 53 de şcoli din municipiu, pentru a verifica dacă sunt sau nu deschise curţile pe perioada vacanţei. Polițiștii au constatat că nouă erau închise.

Prin adresa trimisă tuturor unităţilor şcolare din Cluj-Napoca s-a cerut deschiderea terenurilor de sport din curţile acestora pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10 – 20.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...