9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTransfugi moldoveni intorsi "din greseala" in Romania

Transfugi moldoveni intorsi “din greseala” in Romania

Doi cetateni din Republica Moldova care reusit, in noaptea de 17 august, sa treca fraudulos frontiera in Serbia, prin zona Jimbolia din judetul Timis, au avut surpriza sa constate dimineata ca se afla, de fapt, tot in Romania. Un echipaj mobil format din politisti de frontiera care executa serviciul de patrulare in zona localitatii timisene Checea a sesizat prezenta, la mai putin de o suta de metri de fasie, a doua persoane, care o luasera la fuga, prin lanul de porumb, spre tara vecina.
Cum distanta pana linia de demarcatie dintre cele doua state era extrem de mica, cei doi fugari au reusit sa-i pacaleasca pe politisti. “Gluma” nu a tinut, insa, decat pana a doua zi dimineata, iar in final cei pacaliti au fost tot fugarii. Aceasta intrucat, in loc sa-si continue periplul ilegal in Serbia, moldovenii s-au ratacit si, dupa cateva ore de bajbaieli prin intuneric, au nimerit inapoi in Romania.
Intre timp, autoritatile de frontiera romane si-au alertat omologii din tara vecina, astfel ca dispozitivul format le-ar fi zadarnicit oricum celor doi moldoveni calatoria, fie mai departe spre Serbia, fie inapoi in Romania. Astfel, de cum au pus piciorul inapoi pe pamant romanesc, fugarii au fost imediat saltati.
Barbatii au fost identificati in persoana lui Alexei P. (26 ani) si Nicolae C. (22 ani), ambii din Republica Moldova, care au intrat legal in tara noastra in data de 15 august cu scopul de a trece ilegal frontiera in Serbia si de acolo mai departe in Occident. Amandoi s-au ales cu dosare penale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă