12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUDMR nu renunta la Autostrada Transilvania, si nici la TVR Targu-Mures

UDMR nu renunta la Autostrada Transilvania, si nici la TVR Targu-Mures

Proiectele demarate de UDMR in timpul protocolului incheiat cu PSD sunt sustinute in continuare de liderii maghiarimii din Guvernul Tariceanu.
Astfel, liderii Uniunii continua sa reclame necesitatea unei autostrazi care sa faca legatura intre Ungaria si Bucuresti prin centrul Transilvaniei, dar si inaugurarea studioului regional al TVR la Targu-Mures.

Maghiarii, interesati de Autostrada Transilvania

Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca realizarea Autostrazii Transilvania (dintre Bors si Brasov Ð n.r.) ar duce la echilibrarea situatiei actuale, cand toate proiectele legate de infrastructura vizeaza exclusiv sudul tarii.
Pentru a-si sustine afirmatiile, Borbely, care este si ministru-delegat pentru Lucrari Publice in Guvernul de la Bucuresti, a prezentat o harta referitoare la situatia proiectelor legate de dezvoltarea infrastructurii.
“De la linie in sus, este 0”, a adaugat demnitarul. El a mai afirmat ca a cerut explicatii de la colegii sai din Guvern, dar ca explicatiile primite au fost nesatisfacatoare. “Pe la Bors trec cele mai multe masini la frontiere. Cine se supara daca vrem sa avem Autostrada Transilvania, care este benefica pentru toata tara?”, a intrebat retoric Borbely Laszlo.
Ministrul a reiterat faptul ca aceasta regiune a fost vitregita la capitolul investitii in infrastructura comparativ cu Moldova, Muntenia sau Oltenia.

Studioul TVR Targu-Mures ar putea emite din 2006

Totodata, vicepresedintele executiv al UDMR a mai declarat ca un alt proiect initiat in timpul guvernarii PSD este cel referitor la studioul teritorial al TVR de la Targu-Mures. Acesta care ar fi trebuit sa porneasca practic de mai multe ori in ultimii trei ani cand la Putere s-au aflat social-democratii, dar a carui punere in aplicare a fost amanata sistematic.
Potrivit anumitor surse, intarzierile ar fi fost calculate de PSD care nu dorea cresterea puterii UDMR in zona, insa acum Borbely sustine ca studioul ar putea emite din 2006. “Este finalizat proiectul, exista licitatie de executie, mai trebuie pusa la punct cladirea. Anul viitor, studioul poate porni”, a mai spus Laszlo.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă