15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVadim a pierdut organizatia judeteana din Arad

Vadim a pierdut organizatia judeteana din Arad

Toti membrii filialei PRM Arad au demisonat din partid si au trecut in noua formatiunea politica, constituita de Corneliu Ciontu, recent demis din formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor. De asemenea, au parasit partidul senatorul Aurel Ardelean si deputatul Bogdan Cantaragiu, care au acces, anul trecut, in Parlament pe listele organizatiei judetene a PRM.
Demisionarii ii reproseaza, printre altele, lui Vadim Tudor ca a ridicat calomnia la rang de politica de partid. “Am decis sa ne alaturam organizatiei conduse de Corneliu Ciontu, adica celor care au idei reformatoare, deoarece nu mai dorim sa fim vesnic un partid de Opozitie. Pasul pe care l-am facut noi il vor face mai multe organizatii din tara. Formatiunea constituita de Ciontu se va numi Partidul Popular Roman si vom fi un partid cu o orientare crestin-democrata. Filiala aradeana si-a facut datoria fata de Corneliu Vadim Tudor si a propovaduit personalitatea sa, ba chiar l-a aparat atunci cand a fost atacat, insa acum nu mai poate suporta ridicarea calomniei la rang de politica de partid. Vrem sa fim un partid democratic. Ne-am saturat sa fim acuzati tot timpul pentru afirmatiile facute de Vadim Tudor si sa fim catalogati in diverse moduri. Am luat decizia de a parasi partidul dupa o consultare cu toti presdintii organizatiilor locale din judet”, a declarat Gheorghe Feies, fost presedinte al organizatiei judetene a PRM.
Astfel, partidul pierde in judetul Arad aproximativ 9.000 de membri, doi parlamentari si peste 100 de consilieri judeteni sau locali. Feies a mai spus ca noua formatiune condusa de Ciontu va sustine in Parlament proiectele initiate de PD, iar pe plan local va acorda sprijin acelor proiecte care vin in sprijinul cetatenilor.
Odata cu plecarea conducerii organizatiei judetene a formatiunii politice se deschide si lupta pentru suprematie in filiala. Printre cei care si-au exprimat deja intentia de a prelua destinele PRM Arad se afla si fostul parlamentar Nicoara Cret. Acesta a fost ales deputat pe listele partidului in anul 2000, dupa care a parasit formatiunea, devenind membru PSD. Ulterior a renuntat si la social-democrati, iar acum intentioneaza sa revina in partidul condus de Vadim Tudor.
De asemenea, fostul consilier local in mandatul 2000-2004, Adrian Muresan, este printre cei care ar dori sa ajunga la conducerea filialei aradene a PRM.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă