Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proprietarul blocului care a ars a fost amendat de două ori pentru lipsa autorizaţiilor

Proprietarul blocului care a ars a fost amendat de două ori pentru lipsa autorizaţiilor

Dezvoltatorul imobiliar care deţine în proprietate blocul din Sectorul 5 al Capitalei, cel care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost amendat în două rânduri de primărie pentru lipsa autorizaţiilor de construcţie în cazul altor imobile, potrivit Primăriei sectorului 5.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Autorităţile susţin că cel care administra afacerea imobiliară a construit în Capitală, pe lângă blocul din strada Iordache Năstase, alte două blocuri şi o mansardă fără autorizaţie.

În ambele cazuri au fost aplicate sancţiuni.

"A fost amendat în luna mai a anului 2017 şi în luna iunie 2018 pentru că a construit alte două blocuri, două pe strada Teiuş fără autorizaţie şi pe strada Florescu, o mansardă fără autorizaţie. A fost amendat pentru ambele situaţii cu o sumă totală de 25.000 de lei ", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 5 Bucureşti.

Niciuna dintre cele două sanţiuni aplicate de primărie nu a fost achitată de către dezvoltatorul imobiliar.

"Nu s-a conformat, pentru una are termen pe 25 octombrie, pentru cele de pe Teiuş unde a construit fără autorizaţie, până atunci poate să intre în legalitate, iar pentru mansarda fără autorizaţie s-a prescris termenul şi nu a făcut niciun demers legal fapt pentru care colegii mei de la Juridic îl vor acţiona în instanţă. Pentru blocul din Sectorul 5 este în derulare o anchetă a Inspectoratului de Stat în Construcţii", a mai declarat Cristina Popa.

 
Pe de altă parte în evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, au anunţat reprezentanţii ISU.

Primăria Sectorului 5 a anunţat, sâmbătă, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului din strada Iordache Năstase care a ars fac obiectul unui dosar penal, iar locuitorii clădirii au fost cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

Citește totul despre:

#bloc #incendiu #sector 5

Comentarii

loading...