10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPropunere din partea patronatelor privind trecerea la salariul minim pe oră

Propunere din partea patronatelor privind trecerea la salariul minim pe oră

Patronatul Naţional Român propune Guvernului trecerea la salariul minim pe oră, pentru toţi angajaţii, pauză de masă obligatorie de o oră şi posibilitatea ca angajatorii să poată plăti salariaţilor o primă de până la 500 de lei fără a fi impozitată, informează PNR într-un comunicat remis, sâmbătă, Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţi ai Patronatului Naţional Român din toată ţara, ministrul Finanţelor Publice – Eugen Teodorovici, şi inspectorul general la Inspecţia Muncii, Dantes Bratu, au participat sâmbătă la Conferinţa Naţională a PNR cu tema “România economică şi socială în 2030 – Rolul patronatelor, măsuri şi soluţii”.

“Urmare a discuţiilor şi analizelor, din cadrul conferinţei naţionale, Patronatul Naţional Român propune Guvernului României următoarele soluţii: trecerea la salariul minim pe oră împreună cu normarea muncii, atât la salariaţii din sectorul bugetar cât şi la salariaţii din sectorul privat; pauza de masă obligatorie cu durata de 1 oră pentru toţi salariaţii din România; acordarea pentru o perioadă de 2 ani a posibilităţii ca angajatorii să poată să plătească salariaţilor o primă de până la 500 lei fără a fi impozitată. De asemenea, propune patronatelor din România şi sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi partidelor parlamentare un proiect de ţară ca în 2030 – România să devină a 5-a putere economică şi socială a Europei”, se menţionează în comunicat.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă