4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUpdate! Fostul preot Pomohaci, acuzat de pedofilie, retras azi din Festivalul ”Maria...

Update! Fostul preot Pomohaci, acuzat de pedofilie, retras azi din Festivalul ”Maria Lătărețu”

UPDATE: Totuși, în ciuda gafei monumentale făcute de organizatori prin invitarea lui Pomohaci, care este acuzat de pedofilie de Parchetul General, niciunul dintre șefii celor șapte entități publice implicate în desfășurarea festivalului nu este tras la răspundere, autoritățile limitându-se la a emite un comunicat de presă stupid, prin care își cer scuze publice, fără să anunțe demararea vreunei anchete interne.

Știrea inițială:

Prostia, în festival: fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat de PEDOFILIE, este cap de afiș la Festivalul ”Maria Lătărețu”, în care concurează COPII

Marți, 05 noiembrie a.c., începe la Târgu Jiu Festivalul Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Maria Lătărețu”, care, dintr-un omagiu adus acestei mari interprete de muzică populară, este pe cale să eșueze într-o acțiune de reabilitare a fostului preot Cristian Pomohaci, despre care Parchetul General a strâns dovezi indubitabile, necontestate de cel în cauză, conform cărora a racolat minori în scop sexual și i-a abuzat sexual.

Mai multe instituții de cultură din Gorj, populate 100% cu clientelă PSD, implicate în organizarea festivalului la care participă și copii, au decis, prin managerii lor politici, că este bine ca Pomohaci să fie cap de afiș și să susțină un recital în fața minorilor veniți din toată țara ca să-și demonstreze calitățile vocale. Din păcate, niciun politician de opoziție și niciun om de cultură nu au fost deranjați de acest demers extrem de oribil.
Pe deasupra, întrucât în orașul lui Brâncuși nu există nici măcar în stadiul de proiect o sală de spectacole, festivalul se va desfășura, și în acest an, într-o sală de nunți.

Parchetul General: Pomohaci a racolat minori și i-a abuzat sexual
 
Din 2017, mai mulți tineri au depus plângeri sau mărturii împotriva lui Pomohaci. Din documentele oficiale ale Parchetului General, publicate de VICE ,rezultă că o parte dintre ei munceau în regim de semi-sclavie pe una dintre moșiile lui Pomohaci, și au început să fie abuzați sexual încă de la vârsta de 12 ani. În fiecare seară, fostul preot își alegea câte un copil, care era spălat într-unul din apartamentele lui, înainte să-i fie ”servit”.

Copiilor li se spunea că ”părintelui” îi e frică să doarmă singur. Unul dintre minori, devenit între timp adult, a declarat la Parchetul General că, după ce a fost abuzat sexual, a fost trezit la 5 dimineața de Pomohaci și trimis să mulgă vacile. 
Cu prilejul perchezițiilor efectuate la unele proprietăți ale lui Pomohaci, a fost descoperită o tabletă din expertizarea căreia a rezultat că fostul preot accesa site-uri porno cu minori.

De asemenea, în presă au apărut înregistrări audio în care Pomohaci îi cere explicit unui minor să întrețină relații sexuale cu el, în schimbul unor bunuri materiale.

Deși dovezile strânse de Parchetul General n-au fost combătute de Pomohaci, ele n-au condus la trimiterea lui în judecată, deoarece faptele se prescriseseră, în sensul că între momentul producerii abuzurilor sexuale și data la care au fost denunțate a trecut prea mult timp. A trebuit ca acei copii, abuzați de la vârsta de 12 ani, să devină adulți, ca să capete curajul să denunțe un multimilionar în euro, ca Pomohaci, care deține în prezent 40 de imobile.

De altfel, același Pomohaci este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Mureș. După ce a fost caterisit, a început să practice așa-zise exorcizări într-un garaj,fiind căutat de sute de persoane, săptămânal.

Gheorghe Porumbel și Victor Ponta

 

”Impresarul” lui Pomohaci: politrucul PSD Gheorghe Porumbel, evaluat ca … excepțional de … PNL (#AceeașiMizerie)
 
Principala entitate implicată în organizarea festivalului este Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. În ultimii 15 ani, ”Doina Gorjului” a fost condusă de politrucul PSD Gheorghe Porumbel, care a transformat acest renumit ansamblu într-un taraf de partid, ocupat preponderent cu sindrofiile electorale ale PSD-ului.

Ministrul Transporturilor. Răzvan Cuc. PSD.

 

De pildă, la o recentă vizită a fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a dat ordin să fie primit cu dansatori de la ”Doina Gorjului„ (presafarastapani.ro) , chiar dacă toate proiectele de infrastructură din județ sunt blocate de mai mulți ani.
Ansamblul e finanțat aproape integral din bani publici. În 2018 i s-au alocat 50 de miliarde de lei vechi, bani publici, la care se adaugă cele doar 3 miliarde de lei vechi atrase de Porumbel din prestări de servicii, în condițiile în care, în Gorj, toate orașele și comunele alocă sume fabuloase pentru tot felul de sindrofii de zilele localităților respective.În ciuda incapacității sale manageriale, de 15 ani politrucul Porumbel este revalidat în funcție în baza evaluărilor făcute de alți politruci, care, paradoxal, fac parte de regulă din așa zisa opoziție.

Recent, Porumbel a prezentat un nou proiect managerial, lipsit de orice viziune și de orice soluții reale de dezvoltare a ”Doinei Gorjului”. Proiectul a fost evaluat cu nota 9,80 de o comisie condusă de consilierul județean PNL Denisa Șuță, mâna dreaptă a deputatului PNL Dan Vîlceanu, care a ajuns liderul așa-zisei opoziții din Gorj după ce a fost președinte al TSD Gorj și în timp ce încasa, prin firmele sale și ale familiei sale, zeci de la milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, societate controlată de PSD.

Ion Cepoi. PCR – PSD.

 

Ion Cepoi, uns director de PCR în 1981, și uitat în scaun, de PSD
 
O altă instituție implicată în organizarea aceluiași festival este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj,  care este condusă de Ion Cepoi, 67 de ani, instalat director în 1981, de PCR, și uitat acolo de PSD până în ziua de azi.
Ion Cepoi a fost revalidat, recent, în funcție, tot de un reprezentant al așa-zisei opoziții. Este vorba de Sorin Chircu, care a ajuns consilier județean PNL după ce, ca angajat al Complexului Energetic Oltenia, a participat la elaborarea mai multor caiete de sarcini ale unor licitații câștigate chiar de șeful său de partid, Dan Vîlceanu, care l-a ținut minte și l-a pus pe loc eligibil.

Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj

Șeful județului, un condamnat penal
 
Toate aceste instituții sunt coordonate de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, fost deputat. Acesta a devenit președinte executiv al PSD Gorj după ce a condus organizația județeană a PDL-ului.  Încă o dovadă că, în Gorj, nu există nicio delimitare și nicio deosebire între partide și politicieni. Nici faptul că Cosmin Popescu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, nu a oprit grupările infracționale din PSD Gorj să-l susțină la șefia Consiliului Județean. Din contră, condamnarea definitivă suferită de Cosmin Popescu constituie o garanție, pentru acele grupări, că președintele Consiliului Județean n-o să miște vreodată vreun deget împotriva lor.
 
Petrică Mîțu Stoian, Gheorghe Roșoga și Olguța Berbec, colegi de afiș cu Pomohaci
Artiști consacrați ca Petrică Mîțu Stoian, Gheorghe Roșoga, Maria Loga, Olguța Berbec, Sica Rusu Durlai, Natalia Gorjanu, Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Nicoleta Lăcătușu, Victorița Lăcătușu și Ion Drăgan, împart același afiș, la Festivalul Maria Lătărețu, cu Cristian Pomohaci, cel acuzat de PEDOFILIE de Parchetul General, dar niciunul dintre ei n-are nici cea mai mică … greață.
 
Mărturii:

”Condițiile de locuit erau precare, în sensul că noi, fetele, ne spălam în grajd, iar băieții erau duși la unul din apartamentele preotului Pomohaci din Târgu Mureș pentru a se spăla, întrucât aceștia nu ajungeau în camera lui înainte de a se spăla”
(mărturie, în fața Parchetului General)
 

”Într-o seară, am văzut cum una care o murit, Măriuța, femeia de bază a lui, i-o zis la un băiat: «Du-te, că te-o chemat părintele la dumnealui în cameră». Și așa mergea săracul copil, cu capul plecat, că parcă era bătut”
(mărturie, în fața Parchetului General)

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă