16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Protecția vaccinurilor anti-COVID este posibil să scadă

Protecția oferită de vaccinul anti-COVID este foarte probabil să scadă în timp. Așadar, campaniile de vaccinare trebuie să continue în anii ce urmează, au declarat oamenii de ştiinţă grupului de consiliere al guvernului britanic.

„Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp”, conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

„Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili”, au spus oamenii de ştiinţă.

Documentul, intitulat „Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?”, a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England.

Ultima oră
Pe aceeași temă