Protest anti-vaccinare obligatorie și anti-pașaport de vaccinare în Parcul Izvor din Capitală

Protest anti-vaccinare obligatorie și anti-pașaport de vaccinare în Parcul Izvor din Capitală

Câteva sute de persoane au protest, duminică după-amiază, în Parcul Izvor din Bucureşti, fiind nemuțumiți de posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, dar și de posibilitatea impunerii pașaportului de vaccinare la nivel european.

Romania libera 0 comentarii

O parte dintre cei prezenți la miting nu au purtat mască sanitară și nici nu au respectat regulile de distanțare fizică. Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii spun că vor să aibă libertatea de a decide dacă se vaccinează sau nu. De asemenea, ideea eliberării unui aşa-numit paşaport pentru cei vaccinaţi împotriva bolii provocate de noul coronavirus este respinsă, pe motiv că este „discriminatorie şi încalcă bazele fundamentale ale Uniunii Europene, privind libera circulaţie a cetăţenilor".

Participanţii au adus cu ei steaguri tricolore, precum şi pancarte pe care scrie "Libertatea şi dreptul de a decide sunt sacre".

Ei reclamă faptul că proiectul legii vaccinării ar da dreptul autorităţilor să vaccineze în mod obligatoriu populaţia în condiţii epidemiologice speciale.

Comentarii

loading...