10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProtest fără precedent împotriva restricțiilor: patronii își închid singuri terasele!

Protest fără precedent împotriva restricțiilor: patronii își închid singuri terasele!

Amăgiți în zadar cu redeschiderea restaurantelor din spațiile închise, unități de alimentație publică rămase cu lacătul pe ușă în tot sezonul estival, reprezentanții industriei ospitalității spun că situația este gravă și că sute de mii de oameni încă nedisponibilizați se vor alătura celor care au fost deja trimiși în șomaj din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Miercuri, de la ora 17.00, timp de o oră, patronii și salariații din industria HoReCa vor întrerupe activitatea, acolo unde aceasta există, vor afișa pancarde și vor protesta în fața teraselor și restaurantelor.

“Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria HoReCa participă la protest pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie!”, fac un apel cei din industria ospitalității.

„Lipsa predictibilităţii din industria Horeca în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiţii, responsabilităţi majore faţă de angajaţi, contracte de închiriere şi leasing, contracte cu clienţii externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare, etc.”, i-au scris cei din industria ospitalității premierului Ludovic Orban.

Oamenii sunt supărați pentru că în alte țări din Uniunea Europeană restaurantele în spațiile închise funcționează cu reglementări stricte iar numărul de cazuri nu a crescut din cauza celor care le trec pragul, lucru solicitat în nenumărate rânduri și pentru România. Guvernul a rămas însă neclinitit și nu a permis nici măcar redeschiderea restaurantelor din interiorul hotelurilor care au primit turiști în această vară.

 

Proprietarii și operatorii din HoReCa, îi atrag atenția premierului că sunt tratați incorect în comparație cu alte industrii care au fost sprijinite să repornească motoarele după cele două luni de stare de urgență în care țara a fost paralizată. Potrivit calculelor, închiderea restaurantelor din spațiile închise a generat în 2020 venituri cu peste 70% mai mici față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă