6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProtest masiv anti mască în Piața Universității. S-a ajuns la capătul răbdării

Protest masiv anti mască în Piața Universității. S-a ajuns la capătul răbdării

 

Protestatarii cer renunțarea la măsurile luate în ultima perioadă, reclamând o dictatură medicală.

 

Reacția Premierului

„Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. Asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măștii. Mi se pare ceva…în condițiile în care este demonstrat științific de toți specialiștii că masca este un mijloc de protecție.

E un protest împotriva sănătății publice, inclusiv un protest al propriei sănătăți. Mi se pare un gest lipsit de noimă. (…) Legea va fi aplicată”, a spus Ludovic Orban, care a fost într-o vizită la DSP București.

 

Autoritățile fac apel la respectarea regulilor

Președintele Klaus Iohannis, care a susținut miercuri o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, a spus că cifrele sunt extrem de îngrijorătoare :

„Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile.  Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață ocială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

Cazurile de coronavirus au crescut sâmbătă, 10 octombrie

 

De vineri până azi au fost înregistrate  3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala continuă să fie cea mai afectată zonă a României cu 564 de cazuri noi, de coronavirus, într-o singură zi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă