15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProtest spontan al angajaţilor unei firme a Consiliului Local Ploieşti

Protest spontan al angajaţilor unei firme a Consiliului Local Ploieşti

Aproape 50 de salariai ai SC SGU Ploieşti, firmă al cărei unic acţionar este Consiliul Local Ploieşti şi care se ocupă de întreţinerea domeniului public, dar şi de administrarea cimitirelor şi a altor obiective publice din oraş, protestează, luni, în curtea sediului administrativ al firmei după ce au aflat că actuala conducere a scos la licitaţie serviciile de pază, urmând a se renunţa la paza cu angajaţi proprii.

Oamenii spun că au aflat din presă despre faptul că ar urma să rămână fără loc de muncă.

Potrivit primarului oraşului, Adrian Dobre, serviciul de pază a fost scos la licitaţie pentru suna de 1.400.000 de lei pentru două luni, costurile fiind de peste trei ori mai mari decât cele actuale, în condiţiile în care, conform edilului, firma Consiliului Local are lunar cheltuieli de 200.000 de lei pentru propriul serviciu de pază.

„Aş fi înţeles şi aş fi fost de acord cu externalizarea, dacă preţul ar fi fost unul mai mic, însă aşa, nu se justifică decizia conducerii societăţii” a spus primarul, care a adăugat că demersul privind organizarea licitaţiei nu este unul legal, întrucât conducerea societăţii este interimară şi nu are dreptul de a lua astfel de decizii în lipsa unei decizii a Consiliului Local.

Contactat telefonic, directorul interimar al SC SGU Ploieşti, Cristinel Şchiopu, a declarat pentru News.ro că decizia de a externaliza activitatea de pază a fost luată în urma unei analize financiare care a fost făcută la începutul anului şi care a arătat că preţul unei ore de pază la serviciul intern al SGU este mai mare decât cel oferit de orice firmă de profil.

Întrebat dacă poate confirma datele prezentate de primar, care susţine că s-ar tripla costurile odată cu externalizarea serviciilor, Şchiopu a explicat că nu are datele financiare în faţă şi nu ştie dacă sunt reale aceste date.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă