Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protocolul secret dintre PG și SRI, prezentat de Vâlcov, nu există la Comisia de Control

Protocolul secret dintre PG și SRI, prezentat de Vâlcov, nu există la Comisia de Control

Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, a afirmat, vineri, după ce a făcut verificări, că protocolul secret prezentat de Darius Vâlcov, între PG şi SRI, nu există la comisia parlamentară şi a cerut Serviciului să-i pună la dispoziţie atât protocolul, cât denuțarea.

Rl online 0 comentarii

„În legătură cu protocolul nr. 03656 din 7.12.2106 semnat între SRI şi Parchetul General am verificat şi acesta nu se află la comisie. Comisia a văzut actul de denunţare la departamentul juridic al SRI, însă astăzi am solicitat Serviciului să pună la dispoziţia Comisiei atât protocolul cât şi actul de denunţare”, a scris Claudiu Manda pe contul său de Facebook, citează Mediafax.

El l-a contrazis, joi seara, pe purtătorul de cuvânt al SRI, spunând că mai degrabă protocolul secret prezentat de Darius Vâlcov, între PG şi SRI, nu există la comisia parlamentară.

„Nu am văzut nici la Directia juridică, nici la comisie Am avut totuşi 65 de protocoale (...) Am văzut documentul de denunţare, nu ştiu dacă aici e şi protocolul de care aţi vorbit, iar la Direcţia Juridică am văzut şi cel dintre ICCJ şi SRI. Mai degraba cred că nu îl avem la comisie. Mâine verificăm”, a declarat Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a spus că protocolul secret publicat de Darius Vâlcov nu a creat efecte, pentru că a fost denunţat la o lună după semnarea lui deoarece era inutil, subliniind că documentul se află la Comisia de control a SRI, precum şi o dovadă a denunţării lui.

„Acest protocol nu şi-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunţare. (...) A fost denunţat pentru că era caduc. Din cunoştinţele mele, da, există la Comisia de control a SRI toate protocoalele, inclusiv acest protocol. Nu ştiu să răspund la întrebarea de cine a fost iniţiat şi cum a fost iniţiat. (...) A fost denunţat prin decizia SRI, a directorului Hellvig”, a spus Ovidiu Marincea.

„Nu îmi amintesc să existe aşa ceva la noi la comisie. E o noutate şi pentru noi (ca cele două protocoale SRI-PG să fie semnate în aceeaşi zi, pe 7 decembrie 2016 - n.r.). Nu am mai întâlnit aşa ceva. Trebuie să vedem exact despre ce este vorba cu aceste protocoale, care a fost intenţia, de ce s-a făcut... M-am uitat puţin şi pe conţinutul lui şi e, din punctul meu de vedere, cel puţin la fel de revoltător ca cel din 2009”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de control SRI, Marian Cucşa (ALDE).

El a mai spus că, personal, este împotriva existenţei unor astfel de protocoale.

„Nu e în regulă deloc. Sunt împotriva protocoalelor. Categoric! Nu ar trebui să existe protocoale secrete. Avem bază legală. Dacă trebuie îmbunătăţită baza legală, o îmbunătăţim. Să se lucreze în baza legii, nu în baza unor protocoale secrete, ascunse sau cum se mai numesc ele”, a mai spus Cucşa.

Comentarii

loading...