9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRaed Arafat: În momentul în care mi se spune, eu mă vaccinez

Raed Arafat: În momentul în care mi se spune, eu mă vaccinez

Raed Arafat atrage atenția că dacă după primul vaccin nu urmează la două luni distanță administrarea unei a doua doze prima injecție devine ineficientă.

„Trebuie, peste două luni, să faci o a doua injecţie pe care dacă nu o faci, prima injecţie devine ineficientă. Nu este suficient să fim 1.000 sau 2.000 vaccinaţi. În mod normal, ca să ai un efect real de a întrerupe lanţul de răspândire, trebuie să ajungi vaccinezi între 60 şi 70% din populaţie. Ce faci prin vaccinare? În primul rând este că te protejezi şi protejezi şi pe ceilalţi din jurul tău. Asta este cert. Cu cât se vaccinează mai mulţi cu cât prevenirea răspândirii şi revenirea la o stare cvasi-normală să zicem este mai rapidă.”, a spus luni seară Raed Arafat într-o emisiune la Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență știe că pot apărea efecte adverse după administrarea vaccinului dar acestea vor fi unele de scurtă durată și nu apar la toți cei vaccinați.

„Normal, pot fi anumite efecte secundare obişnuite care trec, nu va fi nicio problemă cu ele. Astea toate vor fi explicate. Dar niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare şi nu vorbim de probleme majore aici. Dar fiecare vaccin va fi explicat, lucrurile vor fi foarte transparente. Vă spun, personal, pentru mine, în momentul în care mi se spune, da, e rândul să te vaccinezi, eu mă vaccinez. Pentru că nu ştiu că asta este soluţia să nu trec eu sau alţii din jurul meu printr-o problemă care pune viaţa în pericol şi nu numai.”, a adăugat Raed Arafat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă