20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRani Palade si Carmen Adamescu buni de plata peste 1, 3 milioane...

Rani Palade si Carmen Adamescu buni de plata peste 1, 3 milioane de euro pentru REX MAMAIA

Familia lui Carmen Palade Adamescu bună de plată, după ce au “devenit Proprietarii Rex” pe spatele fostului său soț, Dan Adamescu.

Astfel Tribunalul București a decis că Palade Rani, Palade Costache şi Palade Zinca, părinții şi fiul lui Carmen Palade Adamescu au de dat înapoi bani societății Astra Asigurări.
Suma nu este deloc derizorie şi cu penalitățile aferente se apropie de 2 milioane de euro ținând cont de suma reclamata- peste 1, 3 milioane de euro spun surse din domeniul judiciar. Este important de văzut procentul cerut pentru penalități.
Iată soluția Tribunalului București. Aceasta nu este definitiva.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de către pârâţi, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanta Societatea Asigurare – Reasigurare Astra S.A. în contradictoriu cu pârâtii Rex Mamaia S.A., Adamescu Carmen, Palade Rani, Palade Costache şi Palade Zinca. Obligă pârâţii Rex Mamaia S.A., Adamescu Carmen, Palade Rani, Palade Costache, Palade Zinca la plata în solidar către reclamantă a sumei de 1.376.520,78 EUR reprezentând diferenţă rezultata din creanţa preluată de la BCR de către Societatea Asigurare Reasigurare Astra S.A. prin contractul de cesiune încheiat în data de 08.10.2013 şi înregistrat la Astra sub nr. 110/AA130/09.10.2013 şi datoria pe care reclamanta Societatea Asigurare Reasigurare Astra S.A. o avea de achitat pârâtei Rex Mamaia S.A., precum si dobânda legala penalizatoare aferentă acestei sume, începând cu data de 15.11.2018 şi până la data plăţii efective. Ia act că reclamanta şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronuntată în şedinţă publică astăzi, 26 martie 2019.
Document: Hotarâre 791/2019 26.03.2019

În februarie 2018, profit.ro anunța ca Gigi Becali era in faza de negocieri cu un preț mult sub 11 milioane de euro așa cum a anunțat „pe surse” Carmen Palade Adamescu.

“Omul de afaceri Gigi Becali se află în faza de negocieri finale pentru a cumpăra hotelul Rex din Mamaia de la Carmen Palade, fostă Adamescu, fostă soție a omului de afaceri căruia i-a purtat numele. Rex a fost o emblemă a litoralului românesc până la câțiva ani după ce l-a cumpărat Adamescu, care l-a închis în 2011 și n-a reușit să-l readucă în circuitul turistic.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Carmen Palade a scos hotelul Rex la vânzare în urmă cu mai multe luni și a intrat acum în negocieri finale cu Gigi Becali, potrivit mai multor surse din piața de turism.

Contactat de Profit.ro, omul de afaceri, care, astfel, dacă tranzacția ar fi încheiată, și-ar face debutul în industria hotelieră, a confirmat negocierile, însă nu a dorit să vorbească despre viitoarea tranzacție până nu va fi semnată.

Redăm mai jos scurta discuție dintre reporterul Profit.ro și Gigi Becali:

Reporter: Bună ziua, domnule Becali, am înțeles că vreți să cumpărați hotelul Rex și să-l repuneți în circuitul turistic.

Gigi Becali: Nu știu despre asta…

R.: Am înțeles că negociați cu doamna Adamescu.

G.B: Negociez, dar dacă negociezi nu înseamnă că ai cumpărat.

R.: Dar dumneavoastră îl cumpărați ca să faceți ce acolo? Rămâne tot hotel?

G.B.: Bineînțeles.

R.: Îi păstrați numele?

G.B.: Nu știu de unde ai auzit tu… eu nu știu despre așa ceva.

R.: Deci nu l-ați cumpărat încă.

G.B.: Nu l-am cumpărat și nu vreau să vorbesc. Până nu fac o afacere, nu vorbesc înainte. Da?

La rândul său, până la ora publicării acestei știri, Carmen Palade nu a răspuns solicitărilor Profit.ro de a comenta pe marginea acestor negocieri.”

Lucrările la hotelul Rex, până nu demult emblemă a stațiunii Mamaia, sunt oprite în lipsa banilor, fără să mai existe termen de finalizareCu 12 ani în urmă Rex era, cu cele 102 camere, cel mai mare și mai cunoscut hotel de cinci stele de pe litoral, foarte căutat de vedete, fotbaliști și oameni de afaceri, fiind “cel mai la modă” hotel din Mamaia.

În timp, hotelul a intrat, încet, dar sigur, într-un con de umbră, care a culminat cu închiderea în urma unui incendiu, în 2011. 

În același an în care acoperișul Rex a fost cuprins de flăcări, fostul proprietar, Viorel Păunescu, a deschis, în imediata vecinătate, pe un teren care aparținuse pe vremuri firmei care deținea hotelul, un complex imobiliar de lux, Caelia.

După incendiu, Rani și Carmen Adamescu au vorbit de investiții de câteva milioane de euro în modernizarea acestuia, Rex urmând să fie redeschis în 2014, însa hotelul nu a mai fost redeschis niciodată.

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă