13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRata de infectare în București a ajuns la 6,22. Ar putea fi...

Rata de infectare în București a ajuns la 6,22. Ar putea fi decisă intrarea în carantină

Rata de infectare cu virusul Covid a ajuns, marți, 23 martie, în București, la 6,22 la mie, depășind pentru prima dată pragul de 6 la mie, dincolo de care se așteaptă instituirea carantinei.

Situația cea mai gravă e în Sectorul 1, unde rata de infectare depășește 8 la mie. Situația cea mai bună o are Sectorul 3, unde rata de infectare depășește, foarte puțin, 5 la mie.

Premierul Cîțu anunța încă de ieri că azi la ora 15 are programată o conferință cu reprezentanți ai Asociației Municipiilor din România, apoi o discuție cu șefii de Consilii Județene, în care se discută mai ales despre măsurile de combatere a pandemiei.

Pentru București, toți oficialii români au spus că fac tot posibilul pentru a evita declararea carantinei.

În contextul creșterii ratei de infectare la 6,22 la mie, ministrul Educației i-a transmis un mesaj, marți, ministrului Sănătății, în care îi cere să permită, în ciuda acestei situații de criză sanitară, să se continue cursurile cu prezență fizică în școli, în aceleași condiții ca în ziua de luni. Este vorba așadar de cursuri cu prezență fizică pentru elevii din clasele primare (I – IV), pentru cei din clasele terminale (clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), pentru simularea și pentru desfășurarea examenelor naționale, precum și pentru elevii care participă la ore remediale.

Drept urmare, Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost modificat marți, în sensul că el prevede acum că în școli se defășoară cursuri cu prezență fizică până la declararea carantinei. Anterior, acest Ordin prevedea că în școli se țin cursuri până la pragul de infectare de 6 la mie (prag care în București este depășit).

“Nu se închid școlile, școlile rămân în continuare, nici la Timișoara nu s-au închis școlile”, a declarat, tot marți, premierul Florin Cîțu. El a precizat din nou că, în opinia lui, “carantina totală nu reprezintă o soluție”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă