4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRazie printre şoferii de TAXI din Bucureşti

Razie printre şoferii de TAXI din Bucureşti

La verificări, poliţiştii au urmărit eliminarea activităţilor ilegale în domeniul taximetriei, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

„Au fost verificate peste 158 de autoturisme şi au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie. Au fost reţinute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce si au fost reţinute 15 certificate de înmatriculare pentru deficienţe tehnice majore. Totodată, au fost identificaţi 8 conducători de autoturisme care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare”, informează Brigada Rutieră.

Printre şoferii de taxi sancţionaţi se numără un tânăr în bărbat de 31 de ani care efectuea o cursă, depăşind coloana de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului. Şoferul nu avea permisul de conducere şi nici certificatul de înmatriculare al maşinii. Poliţiştii l-au amendat şi i-au reţinut permisul.

Alte exemple sunt:

„- La data de 04.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 26 de ani care a efectuat transport de persoane în regim de taxi, contra cost, iar la finalul cursei nu a eliberat bon fiscal clientului, fiind sancţionat contravenţional.

– La data de 05.12.2018, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 30 de ani care nu deţinea autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehiculul are expirată inspecţia tehnică periodică, arată Brigada Rutieră.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă