15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiReacția ministrului de Interne, după intervenția de la Petromidia

Reacția ministrului de Interne, după intervenția de la Petromidia

Lucian Bode subliniind că populaţia, turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

“Datorită profesionalismului pompierilor militari şi al pompierilor rafinăriei, această tragedie nu s-a transformat în catastrofă. Le mulţumesc şi îi felicit pe toţi cei care au făcut posibil ca la opt minute de la primirea apelului să fie prezenţi aici. În mai puţin de o oră, în jurul orei 13,15, incendiul a fost localizat, iar la ora 15,00 incendiul a fost lichidat”, a spus ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, Garda de Mediu, în urma măsurătorilor efectuate privind calitatea aerului, a dat asigurări că nu sunt probleme.

“Am reuşit să transmitem către populaţie un mesaj de liniştire, am transmis un mesaj ro-alert. (…) Populaţia nu a fost nicio clipă în pericol, nicio clipă turiştii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol. (…) Garda de Mediu, după măsurătorile făcute, ne-a dat asigurări că nu sunt probleme”, a mai afirmat ministrul Lucian Bode.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, vineri, în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Unul dintre răniţii în urma exploziei de vineri de la Petromidia, care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Aflat la locul incidentului, Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată. 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă